Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Juniorsko prvenstvo Hrvatske

Mladi istarski boćari osvojili su tri medalje u do sada okončane prve dvije discipline na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se od 19. do 23. srpnja 2017. godine odigrava sa središtem događanja u Ročkom Polju.

Vedran Glavić, juniorski reprezentativac kluba domaćina Istra Aluminija, postao je državni prvak u bližanju i izbijanju u krug okončavši prvenstvo sa svih pet pobjeda u kojima je uvijek ostvarivao najmanje 20 punata.

Prvaci Hrvatske u krugovima - Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) i Vedran Glavić (Istra Aluminij)
Prvaci Hrvatske u krugovima - Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) i Vedran Glavić (Istra Aluminij)

 

U finalu je Glavić pobjedio najugodnije iznenađenje prvenstva, najboljeg hrvatskog kadeta Lovru Šipeka, člana Svetog Jakova iz Jadranova, ostvarivši pritom i najbolji rezultat prvenstva (26:11). Nakon Šipeka, još jedno veliko iznenađenje prvenstva, također kadet Karlo Pavletić iz domaćeg Istra Aluminija, osvojio je brončano odličje savladavši u susretu za 3. mjesto takođr brončanog, juniorskog reprezentativca Karla Šabana (Sv. Jakov) (14:13).

Osvajači medalja u krugovima - (slijeva) Lovro Šipek, Vedran Glavić, Karlo Pavletić i Karlo Šaban
Osvajači medalja u krugovima - (slijeva) Lovro Šipek, Vedran Glavić, Karlo Pavletić i Karlo Šaban

 

Od ostalih istarskih boćara Dajan Jurman (Pazin) je zauzeo 9., Patrik Šestan (Older, Cerovlje) 11., Filip Matijašić (Pazin) 13., a Adrian Radola (Hrboki) 14. mjesto.

U štafetnom izbijanju titulom prvaka Hrvatske okitili su se reprezentatici, Čepljan Mateo Načinović i Dario Juričić (Vargon, Rijeka) koji su u obje serije izbijanja bili najbolji i jedini u oba navrata pogađali više od 40 boća, a u finalnoj seriji su zlatnu kolajnu potvrdili sa rezultatom 44/56. Srebrne medalje osvojili su Vedran Glavić (Istra Aluminij) i Filip Šerić (Pula) koji su u finalnoj seriji za jedan pogotak (37/54) bili bolji od trećeplasiranih i brončanih Luke Gašpara (Ploče) i Matka Pende (Komolac) (36/55), dok su 4. mjesto i također broncu osvojili Stipe Pivčević i Duje Pirić (Nada, Split) (31/49).

Od ostalih istarskih boćara Dajan Jurman i Filip Matijašić (Pazin) su zauzeli 5. mjesto, a Patrik Šestan (Older, Cerovlje) i Andy Milotić (Kompakt, Pazin) 13. mjesto.

Dio istarskih boćara s voditeljima na juniorskom PH
Dio istarskih boćara s voditeljima na juniorskom PH

 

Dosadašnji rezulati

JUNIORI - BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

JUNIORI - ŠTAFETNO IZBIJANJE

 

JUNIORKE - BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

JUNIORKE - ŠTAFETNO IZBIJANJE

 

Raspored prvenstva

JUNIORI - SATNICA

JUNIORKE - SATNICA

 

Natjecanju u štafeti prehodilo je svečano otvorenje prvenstva kojeg su izvrsno suorganizirali Boćarski klub Istra Aluminij i Zajednica boćarskih klubova Grada Buzeta, vrijedni boćarski volonteri s područja cijele Buzeštine i članovi njihovih obitelji. Uz prigodan zabavni program prvenstvo je svečano otvorio buzetski gradonačelnik Siniša Žulić u nazočnosti brojnih uzvanika i gostiju među kojima su između ostalih bili i Franko Baxa, načelnik susjedne Općine Lupoglav na čijem se novoizgrađenom boćalištu prvenstvo također odigrava, te dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić.

Detalj sa svečanot ovorenja prvenstva
Detalj sa svečanot ovorenja prvenstva
Detalj sa svečanog ovorenja prvenstva
Detalj sa svečanog ovorenja prvenstva
Natrag