Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Juniorsko prvenstvo Hrvatske

Vedran Glavić, član Istra Aluminija, trenutno najbolji istarski junior, osvojio je još dvije brončane medalje u završne dvije discipline, pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje, na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se od 19. do 23. srpnja 2017. godine odigravalo u Ročkom Polju.

Najbolji juniorski brzinci Hrvatske - (slijeva) Karlo Šaban, Mateo Načinović, Vedran Glavić i Luka Gašpar
Najbolji juniorski brzinci Hrvatske - (slijeva) Karlo Šaban, Mateo Načinović, Vedran Glavić i Luka Gašpar

 

Naslove prvaka osvojili su pak Duje Pirić iz splitske Nade pojedinačno i Čepljan Mateo Načinović iz riječkog Vargona u brzinskom izbijanju.

Pobjedničko postolje discipline pojedinačno klasično - (slijeva) Mateo Načinović, Duje Pirić, Vedran Glavić i Dario Juričić
Pobjedničko postolje discipline pojedinačno klasično - (slijeva) Mateo Načinović, Duje Pirić, Vedran Glavić i Dario Juričić

 

Od ostalih istarskih boćara u disciplini pojedinačno klasično Filip Matijašić (Pazin) je zauzeo 6., Patrik Šestan (Older, Cerovlje) 7., Đordano Ferenac (Vižinada) 9., a Karlo Pavletić (Istra Aluminij) 11., a Marin Rabar (Ladići) 13. mjesto. U brzinskom izbijanju Matijašić je bio 5., a Dajan Jurman (Pazin) 6.

Istarski boćari okončali su tako prvenstvo sa ukupno osvojene po dvije zlatne i srebrne, te pet brončanih medalja. Zlatnim odličjima okitili su se Vedran Glavić (Istra Aluminij) u bližanju i izbijanju u krug, te Filip Matijašić i Dajan Jurman (Pazin) u parovima, srebrne kolajne su osvojili Filip Šarić (Pula) i Glavić u parovima i štafetnom izbijanju, dok su bronce pripale Glaviću u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje, Karlu Pavletiću (Istra Aluminij) u krugovima, te Matijašiću i Jurmanu u preciznom izbijanju.

Prema ostvarenim plasmanima, Glavić je drugi junior po uspješnosti na prvenstvu, odmah iza Načinovića koji je osvojio po dvije zlatne (brzinsko i štafetno izbijanje) i srebrne (pojedinačno i precizno izbijanje), te jednu brončanu (parovi) medalju.

Najbolja juniorka prvenstva je Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) koja je osvojila tri prva (krugovi, parovi i štafetno izbijanje), dva druga (brzinsko i precizno izbijanje) i jedno treće mjesto (pojedinačno).

Najbolji pojedinci juniorskog PH - Carrolina Bajrić i Mateo Načinović
Najbolji pojedinci juniorskog PH - Carrolina Bajrić i Mateo Načinović

 

Zanimljivo je da je isti broj medalja iste vrijednosti osvojila i Ria Vojković (Komiža), tri zlatne (pojedinačno, brzinsko i precizno izbijanje), dvije srebrne (parovi i krugovi), te brončanu (štafetno izbijanje), ali je Bajrić do svoje bronce stigla osvojivši treće, a Vojković četvrto mjesto.

 

rezulati

JUNIORI - POJEDINAČNO KLASIČNO

JUNIORI - BRZINSKO IZBIJANJE

JUNIORI - PAROVI

JUNIORI - BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

JUNIORI - ŠTAFETNO IZBIJANJE

JUNIORI - PRECIZNO IZBIJANJE

 

JUNIORKE - POJEDINAČNO KLASIČNO

JUNIORKE - BRZINSKO IZBIJANJE

JUNIORKE - PAROVI

JUNIORSKE - BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

JUNIORKE - ŠTAFETNO IZBIJANJE

JUNIORSKE PRECIZNO IZBIJANJE

Natrag