Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Tradicionalni ljetni kamp IBS-a u Poreču

Hvalevrijedna tradicija koju je Istarski boćarski savez utemeljio prije dva i pol desetljeća nastavila se i ove godine u drugoj polovici kolovoza.

Ljetni boćarski kamp za mlade koji se upravo ovoga tjedna (21. do 26. kolovoza 2017.) održava u Poreču i ove je godine okupio 18 mladih boćarica i boćara iz većeg dijela Istre željnih uz druženje, kupanje i ostale ljetne radosti, dio ljeta provesti usvajajući nova i usavršavajući svoja dosadašnja boćarska znanja.

Polaznici ljetnog kampa 2017. s instruktorom Valterom Ivančićem i predsjednikom IBS-a Frankom Budom
Polaznici ljetnog kampa 2017. s instruktorom Valterom Ivančićem i predsjednikom IBS-a Frankom Budom


U pretežnoj skupini dječaka dobrnog uzrasta od devet do 15 godine ove su godine čak četiri djevojčice. I ove godine, kao nagrada za ostvarene rezultate, u radu kampa besplatno sudjeluje i troje najboljih iz ovogodišnje serije natjecanja pod nazivom Boćajmo u školi koje IBS provodi u cilju popularizacije boćanja kod najmlađih, Emily Brajković, Antonija Pastorčić i Roko Jukić.


Boćarsko znanje polaznika kampa vrlo je raznoliko, pa tako među polaznicima ima i potpunih početnika, ali i osvajača medalja na kadetskim prvenstvima Hrvatske. I ove je godine interes za uključivanje u kamp uvelike nadmašio njegove kapacitete i mogućnosti, pogotovo interes mladih s Labinštine, što je posljedica četverogodišnjeg projekta Boćajmo u školi. Stoga je desetak zainteresiranih djevojčica i dječaka i ove godine ostalo "na čekanju" u nadi da će se dogodine i za njih naći mjesta u kampu.


Mladi u kampu IBS-a i ove godine zaista imaju od koga usvojiti nova boćarska znanja. Glavni instruktor u kampu je naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, školovani trener boćanja Valter Ivančić, aktivni prvoligaški boćar Pazina, a u prvom dijelu kampa s mladim je istarskim boćarima radio i Čedo Vukelić, izbornih hrvatske juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske, sigurno najveći boćarski autoritet za rad s mladima u Hrvatskoj. Ove se godine kao trener u rad kampa prvi puta uključio i Goran Krota jedan od najzaslužnijih za kvalietno organiziran rad s mladim boćarima na području boćarskog središta Buzet.
Aktivnosti kampa odvijaju  se na boćalištu SC Albatros. Polaznici su tradicionalno smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osobalja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale.
Osim rada na boćarskoj tehnici bližanja i izbijanja tijekom boravka u kampu mladi polaznici imaju sasvim dovoljno vremena i za razonodu, kupanje u hotelskom bazenu.

 

Polaznici kampa IBS-a 2017.


Nataly Krajcar, Ivan Načinović (oboje Čepić), Korina Škropeta (Kršan), Emily Brajković (Raša), Antonija Pastorčić, Samuel Majcan, Filip Kajin, Simon Kajin, Luka Pastorčić (svi Buzet), Filip Popović (Montižana), David Biljuh (Hrboki), Marin Cetina (Orbanići), Darren Vuk, Timothy, Francesco i Rocco Lakošeljac (svi Umag), Manuel Peršić (Galižana) i Roko Jukić (Vižinada).

Natrag