Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Za vikend dva seniorska PH u Istri

Predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 9. i 10. prosinca 2017. godine u Istri će se održati dva seniorska prvenstva Hrvatske po disciplinama.

U subotu je, u organizaciji gradskog Boćarskog saveza, sa središtem događanja u dvorani Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" drugu godinu za redom u Pazinu na programu prvenstvo u parovima. Natjecanja počinju u 9 sati, dok se početak finala očekuje oko 19.30 sati. Za prvi dio natjecanja po skupinama u vremenu od 9 do 14 sati koristiti će se i boćarska dvorana u Kozarima kraj Buzeta.

Naslov prvaka na domaćem terenu brane boćari Pazina, Marino Križmanić i nekadašnji svjetski prvak upravo u toj disciplini Valter Ivančić, a najužu konkurenciju za titulu čine im klupski suigrači Alen Guštin i Igor Vretenar, reprezentativci Marino Milićević i Pero Ćubela (Zrinjevac, Zagreb), Nenad Tadić i Elvis Smolica (Istra Poreč), te par riječkog Vargona.

Brane naslov prvaka - Valter Ivančić i Marino Križmanić
Brane naslov prvaka - Valter Ivančić i Marino Križmanić

 

Ždrijeb je već u istu skupinu svrstao oba pazinska para koji će se u prvom dijelu natjecati u Kozarima, dok će se u Pazinu u istoj skupini natjecati prvoligaši Istra Poreč i Marinići, te Zrinjevac i Vargon.

U nedjelju će se, u organizaciji gradske Zajednice boćarskih klubova, u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože odigrati prvenstvo Hrvatske u preciznom izbijanju. Natjecanje počinje u 9 sati dok se početak finalne serije očekuje u 16 sati. Istarski aduti na ovom prvenstvu biti će Nenad Tadić, Ivan Laković (Istra Poreč) i Vedran Glavić (Ročko Polje). No postoji velika vjerojatnost da će još poneki istarski boćar kao pričuva nastupiti na prvenstvu u preciznom izbijanju.

Po medalju na domaćem terenu - Nenad Tadić, Istra Poreč
Po medalju na domaćem terenu - Nenad Tadić, Istra Poreč

 

Okvirnu satnicu PH u parovima možete preuzeti OVDJE

Listu prijava za PH u parovima možete preuzeti OVDJE

Ždrijeb sastava skupina za PH u parovima možete preuzeti OVDJE

 

Okvirnu satnicu PH u preciznom izbijanju možete preuzeti OVDJE

Listu prijava za PH u preciznom izbijanj možete preuzeti OVDJE

Natrag