Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Europski Kup prvaka

U talijanskom Alassiju je u nedjelju, 18. ožujka 2018. godine, uoči početka finala završnog turnira za prvaka Italije, održan ždrijeb osmine finala ovogodišnjeg europskog Kupa prvaka u kojem će Hrvatska po prvi puta imati do sada najveći broj od čak četiri predstavnika, Istru Poreč, riječki Vargon, zagrebački Zrinjevac i debitanta u međunarodnim klupskim natjecanjima, dugopoljski Sokol.

S kojih će pozicija ta četiri kluba ući u Kup prvaka odlučiti će 7. i 8. travnja 2018 na završnom turniru za prvaka Hrvatske u zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac na način da će državni prvak biti Hrvatska 1, dok će se ostali klubovi poredati prema poretku na završnoj prvenstvenoj ljestvici ligaško dijela Prve HBL i biti Hrvatska 2, 3 i 4.

Stoga je u ovom trenutku jasno da Porečani u Kup prvaka mogu ući kao Hrvatska 1, 3 ili 4, dok Hrvatska 2 niti u jednom slučaju ne mogu biti.

 

Parovi osmine finala:

Saint Vulbas (Fra) - Hrvatska III

La Perosina (Ita) - Agrochem, Nova Gorica (Slo)

Gaglianico (Ita) - Hrvatska IV

Hrvatska II - Aix Les Bains (Fra)

 

Prvi susreti osmine finala igrati će se 28. travnja, dok su uzvrati na programu 5. svibnja.

Kao i obično, prema pravilima Kupa prvaka prvaci Italije (BRB Ivrea), Francuske (CRO Lyon), Slovenije (Trata, Škofja Loka) i Hrvatske uvršteni su izravno u četvrtfinale.

Ovogodišnji završni turnir Kupa prvaka odigrati će se 9. i 10. lipnja u talijanskom Chieriju.

Natrag