Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvi susreti osmine finala KEP-a

Boćari Pule izgubili su u subotu, 27. travnja prvi susret osmine finala Kupa prvaka u svom europskom debiju na gostovanju u predgrađu talijanske Bielle, Gaglianicu od istoimenog domaćina 17:5.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvog brzinskog izbijanja kada je Gaglianico vodio s nedostižnih 12:0, te su u završnici Puljani tek ublažili poraz. No, konačan rezultat je mogao biti kud i kamo povoljniji za pulske boćare koji su u pojedinim igrama dok je susret još bio "živ" mogli izvući koji poen. Naime, Petar Barlian je bližanje i izbijanje u krug od Graziana Gabrielea izgubio s tek jednim puntom zaostatka (24:23), a Darijan Živolić i Benjamin Guštin štafetno izbijanje od Maura Roggera i Stefana Alivertia  sa dva punta zaostatka (54:52), a nisu daleko od barem poena u preciznom izbijanju bili ni Milan Celija i Suad Zemunović. Gostima su po dva poena u ovom susretu donijeli Živolić s odličnih 45 pogodaka u brzinskom izbijanju, te najiskusniji Celija koji je u disciplini pojedinačno klasično pobijedio nekadašnjeg svjetskog prvaka u toj disciplini Denisa Pautassia 13:9, dok su jedan poen pridodali Mario Percan i Zemunović u paru.

Bolji od nekadašnjeg svjetskog prvaka - Milan Celija, Pula
Bolji od nekadašnjeg svjetskog prvaka - Milan Celija, Pula

 

Skraćenu snimku susreta Gaglianico - Pula možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=UhthyXCfWl0&fbclid=IwAR0WE1Bjx1ifD2tF5U7eLskEOE73LBxiXlwRZT7buUyPU_0rZITpKY2yCqg

 

I drugi hrvatski predstavnik u osmini finala Kupa prvaka, zagrebački Zrinjevac je doživio poraz u prvom susretu, izgubivši u svom boćarskom domu na Prisavlju od francuskog Balaruc les Bainsa s tijesnih 12:10.

Uzvratni susreti osmine finala igraju se u subotu, 4. svibnja s početkom u 14 sati.

 

Izvješća prvih susreta osmine finala:

GAGLIANICO - PULA

ZRINJEVAC - BALARUC LES BAINS

CRO LYON - BRB IVREA

ZABIČE - MAINI

Natrag