Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Ždrijeb četvrtfinala europskog Kupa prvaka

Po završetku uzvratnog susreta osmine finale europskog Kupa prvaka između Pule i talijanskog Gaglianica, u subotu, 4. svibnja u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, obavljen je javni ždrijeb četvrtfinala koji je Puljanima za suparnika donio francuski Saint Vulbas, a Istri Poreč slovensko Zabiče.

Pulski boćari tako su u svojoj najuspješnijoj sezoni u povijesti, u kojoj su osvojili naslov viceprvaka Hrvatske i prvi puta zaigrali na službenoj međunarodnoj sceni na kojoj su uspješno već preskočili jednu prepreku, dobili još jedan veliki poklon. Na pulskoj Verudi će naime, u prvom susretu četvrtfinala, 18. svibnja gostovati aktualni prvak Europe i Francuske, St. Vulbas iz istoimenog gradića 50-ak kilometar udaljenog od Lyona.

A sada je na redu prvak Europe - pulske boćare (slijeva) Benjamina Guština, Milana Celiju, Deana Babića i kapetana Vilija Lencovića čeka veliki izazov
A sada je na redu prvak Europe - pulske boćare (slijeva) Benjamina Guština, Milana Celiju, Deana Babića i kapetana Vilija Lencovića čeka veliki izazov

 

Porečani će pak u prvom susretu četvrtfinala gostovati kod aktualnog viceprvaka Slovenije u Zabiču, malenom mjestu kraj Ilirske Bistrice, svega 10-ak kilometar udaljenom od graničnog prijelaza Rupa, jednako toliko i od Klane. Zabiče je u osmini finala s dvije pobjede (18:4 kod kuće, 12:10 u gostima) eliminirao Maini iz Budve, a njegov dres već dvije sezone nosi i legendarni hrvatski boćar i bivši član između ostalih i porečkog kluba Dinko Beaković. No, nažalost, ljubitelji boćanja na uzvratu koji se 1. lipnja igra u Poreču neće vidjeti velikana hrvatskog boćanja na dijelu s obzirom da se neuništivi Beaković ozljedio i nalazi se na oporavku nakon operativnog zahvata te je za njega ova sezona završena.

 

Ovogodišnji završni turnir Kupa prvaka odigrati će se 15. i 16. lipnja, drugu godinu za redom u talijanskom Chieriju.

Natrag