Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Redovna godišnja sjednica Skupštine IBS-a

Na nedavno u porečkom hotelu Valamar Diamant održanoj redovnoj izvještajnoj godišnjoj sjednici Skupštine Istarskog boćarskog saveza tradicionalno je održano i svečano proglašenje najboljih pojedinaca i kolektiva za prethodnu godinu, odnosno za 2018.

Najbolji za 2018. godinu - (s desna) Nenad Tadić, Nives Jelovica, Filip Matijašić, Ivan Načinović i Valter Krizmanić (predsjednik Istre Poreč)
Najbolji za 2018. godinu - (s desna) Nenad Tadić, Nives Jelovica, Filip Matijašić, Ivan Načinović i Valter Krizmanić (predsjednik Istre Poreč)

 

Nives Jelovica (BK Labin) drugu je godinu za redom izabrana za najbolju boćaricu. Na Svjetskom prvenstvu u kineskom Jiaxingu je zajedno s reprezentativnom i klupskom kolegicom Tanjom Grubiša osvojila brončanu medalju u parovima, što je i prvo odličje za hrvatsko žensko boćanje na svjetskim prvenstvima u ovoj disciplini. Na Mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni je u preciznom izbijanju osvojila jednu od devet zlatnih kolajni koje su hrvatski sportaši osvojili na ovom najvećem višesportskom natjecanju na kojem su u 2018. godini nastupili. Na prvenstvima Hrvaske je osvojila tri zlata (pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug, te parovi) i jedno srebro (precizno izbijanje).

Nenad Tadić (BK Istra Poreč) također je drugu godinu za redom proglašen najboljim boćarem temeljem osvojene bronce u parovima zajedno s Alenom Guštinom (BK Pazin) na Europskom prvenstvu u talijanskom Alassiu, dok je na prvenstvu Hrvatske u krugovima, koje je odigrano u buzetskoj boćarskoj dvorani u Kozarima, osvojio također broncu.

Filip Matijašić (BK Pazin) izabran je za najboljeg juniora temeljem osvojenog srebra u parovima zajedno s Lukom Gašparom (BK Ploče) na juniorskom SP-u u Kini. To je i najvrijednija medalja koje je jedan istarski junior osvojio na svjetskim smotrama unazad 12 godina. Matijašić je uz to na juniorskim PH osvojio jedno zlato (pojedinačno klasično) i tri bronce (parovi, krugovi, štafetno izbijanje).

Ivan Načinović (BK Labin) izabran je za najboljeg kadeta, a njegov je najvrijedniji rezulat u 2018. osvojena bronca u preciznom izbijanju na kadetskom PH

BK Istra Poreč, koji je nastupio u osmini finala europskog Kupa prvaka, plasirao se u polufinale završnog turnir za naslov prvaka Hrvatske i na koncu zauzeo 4. mjesto u Prvoj HBL, te se plasirao u polufinale Kupa Hrvatske, je izabrana za najbolji klub.

Antonija Pastorčić (BK Vrh) i Lorna Klarić (BK Selca Bračana), dvije mlade polaznice škole boćanja Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta dobile su posebna priznanja za zajednički osvojene dvije bronce na juniorskom PH, u parovima i štafeti, što su prva osvojena odličja u povijesti istarskog ženskog boćanja na juniorskim državnim prvenstvima.

Antonija Pastorčić i Lorna Klarić u društvu dopredsjednice i predsjednika IBS-a, Tanje Grubiša i Franka Bude
Antonija Pastorčić i Lorna Klarić u društvu dopredsjednice i predsjednika IBS-a, Tanje Grubiša i Franka Bude

 

Prigoda je iskorištena i za dodjelu pehara prvacima svih istarskih boćarskih liga i gradsko-općinskih liga istarskih boćarskih središta za sezonu 2017/18.

Čelnici klubova prvaka IBL za sezonu 2017/18.
Čelnici klubova prvaka IBL za sezonu 2017/18.

 

Prva A IBL - BK Vodnjan

Prva B IBL - BK Vrh

Druga IBL sjever - BK Sveti Lovreč mladi

Druge IBL jug - BK Rovinjsko Selo

Treće IBL Buzet - Umag - BK Juricani

Treća IBL Labin - Pazin - Rovinj - BK Rovinj

Treća IBL Pula - BK Rakalj

Treća IBL Poreč - BK Sveti Lovreč

BL Buzet - Pazin - BK Kompakt, Pazin

BL Bujštine - BK Fameia ZT, Novigrad

BL Labin - BK Jurazini

BL Poreč - BK Kaštelir

 

Dodjeljena su i priznanja najuspješnijim boćarima u Prvoj A IBL. Prvoj B IBL, te Drugoj IBL sjeve i Drugoj IBL jug u sezoni 2017/18. prema prosjeku ostvarenih rezultate u određenim disciplinama:

 

Prva A IBL:

Brzinsko izbijanje - Dino Jermaniš (BK Selca Bračana) - 29,4

Precizno izbijanje - Gianfranco Santoro (BK Selca Bračana) - 18,4

Bližanje i izbijanje u krug - Gianfranco Santoro (BK Selca Bračana) - 25,9

 

Prva B IBL:

Brzinsko izbijanje - Ivan Labinjan (BK Červar) - 27,4

Precizno izbijanje - Nenad Medica (BK Istra, Kozari) - 13,6

Bližanje i izbijanje u krug - Josip Burul (BK Kršan) - 21,2

 

Druga IBL sjever:

Brzinsko izbijanje - Patrik Krivičić (BK Oslići) - 25,3

Precizno izbijanje - Milan Valenta (BK Fameia Novigrad) - 12,1

Bližanje i izbijanje u krug - Robert Nežić (BK Sloga, Sveti Martin) - 20,8

 

Druga IBL jug:

Brzinsko izbijanje - Andrej Buršić (BK Potpićan Italpan) - 25,9

Precizno izbijanje - Davorin Živolić (BK Foli) - 13

Bližanje i izbijanje u krug - Andrej Buršić (BK Potpićan Italpan) - 21,4

Natrag