Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstva Hrvatske za seniorke

Najbolja istarska boćarica i sportašica, Nives Jelovica (Labin) osvojila je zlatnu medalju u preciznom izbijanju, te osigurala još najmanje dva brončana odličja, u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje na prvenstvima Hrvatske za seniorke koje se od petka do nedjelje, 17. do 19. svibnja održava na Buzeštini.

U uzbudljivoj završnici finalne serije preciznog izbijanja, koja je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za boćanje na otvorenom, umjesto kako je prvotno bilo predviđeno u Ročkom Polju, održana u boćarskoj dvorani u Kozarima, Jelovica je do naslova prvakinje stigla pogodivši tek zadnjeg balina, te je tako pretekla svoju reprezentativnu kolegicu Carrolinu Bajrić (Čavle ŠB) koja se na koncu morala zadovoljiti srebrnom kolajnom. Bronce su pripale Maji Stipančić iz riječke Drenove i još jednoj boćarici Labina, Tanji Grubiša.

Najpreciznije hrvatske seniorke u društvu izbornika Romana Grižančića i voditelja natjecanja na PH Čedomira Žulića
Najpreciznije hrvatske seniorke u društvu izbornika Romana Grižančića i voditelja natjecanja na PH Čedomira Žulića

 

U disciplini pojedinačno klasično, u kojoj brani titulu državne prvakinje, Jelovica se plasirala u polufinale u kojoj će joj u nedjelju, 19. svibnja od 9 sati u Kozarima suparnica biti Dolores Vlaše iz Kastava, dok će se u drugom polufinalu u klupskom obračunu Čavli ŠB ogledati Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak. Finale i susret za 3. mjesto su na rasporedu od 11 sati.

Plasmanom u finalnu seriju brzinskog izbijanja, među četiri najbolje boćarice na prvenstvu, Jelovica je osigurala prvu državnu medalju u toj disciplini za istarsko žensko boćanje u povijesti. U finalu, koje će se u nedjelju, 19. svibnja od 13 sati odigrati u Kozarima, Jelovici će konkurentice za titulu biti mlada hrvatska reprezentativka Ria Vojković (Komiža), te sestre Bajrić iz Čavli ŠB, Virginia i braniteljica naslova Carrolina. Vojković je u prvoj izlučnoj seriji sa 35 pogodaka izjednačila hrvatski rekord koji je prije nešto više od mjesec dana postavila Carrolina Bajrić.

 

Rezultati:

PRECIZNO IZBIJANJE

BRZINSKO IZBIJANJE

Natrag