Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

10. memorijal Blažević - Velenik

U četvrtak, 12. prosinca u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože kreće prosinačko boćarsko "ludilo", jubilarni deseti međunarodni memorijalni turnir u parovima "Eliđo Blažević - Renato Velenik" koji Boćarski klub Istra Poreč priređuje u spomen na dvojicu istaknutih porečkih i istarskih boćara.

 

Turnir je i ove, kao i prethodnih godina pobudio veliki ineres boćara prvenstveno ih Hrvatske, te iz susjedne Slovenije, pa su organizatori, što se muškog dijela turnira tiče, ubrzo morali zatvoriti prijave nakon što su stigli do maksimalnog broja od 64 para koja će nastupiti. Čak 11 dana za redom turnir će se svakodnevno igrati u porečkom boćarskom hramu, a parovi će se prvo zaključno sa srijedom, 18. prosinca, nadmetati u 16 skupina iz kojih će se po dva najbolja para plasirati u šesnaestinu finala. Radnim danima susreti će se odigravati od 17 do 21.30 sati, u subotu, 14. prosinca od 16 do 20.30 sati, a u nedjelju, 15. prosinca već od 12 pa do 21.30 sati.

U četvrtak i petak, 19. i 20. prosinca na programu su susreti šesnaestine i osmine finala, a u nedjelju, 22. prosinca velika završnica s ogledima četvrtfinala, polufinala i finala.

Što se konkurencije i zvučnih imena tiče naslov pobjednika od prošle godine braniti će prvotimci Istre Poreč Vedran Špelić i Steven Benolić. Nastupiti če i dvostruki uzastupni pobjednici turnira Elvis Smolica (Istra Poreč) i Nikola Hrelja (Pula), slovenski reprezentativci i pobjednici turnira iz 2015. Gregor Oprešnik i Gregor Sever, te još brojni parovi u kojima će igrati i igrači istarskih prvoligaša Istre Poreč, Pule i Pazina, od kojih svakako valja izdvojiti našeg boćarskog velikana Alena Guština (Pazin), te par koji čine Nenad Tadić i Marino Križmanić (Istra Poreč). Iz Slovenije pak stiže mladi Erik Čeh, mlađeseniorski reprezentativac koji je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiu osvojio dvije brončane medalje, a koji će u Poreču igrati sa sunarodnjakom Tonijem Trobecom. No, kao i obično ovaj turnir nudi prigodu i brojnim niželigaškim boćarima da iznenade favorite.

Kompletan ženski turnir odigrati će se u subou, 21. prosinca.

Rezultate i ostala događanja na turniru možete pratiti na službenim Facebook stranicama BK Istra Poreč:

https://web.facebook.com/bkistraporec/

 

Dosadašnji pobjednici:
2010. Valter Ivančić i Alen Guštin
2011. Valter Ivančić i Alen Guštin
2012. Dinko Beaković i Marko Beaković
2013. Goran Percan i Milan Celija, te Tea Čančarević i Elona Ćori
2014. Ivan Lukšić i Nenad Tadić, te Tea Čančarević i Elona Ćori
2015. Gregor Sever i Gregor Oprešnik, te Virginia Bajrić i Carrolina Bajrić
2016. Elvis Smolica i Nikola Hrelja, te Nives Jelovica i Tea Čančarević
2017. Elvis Smolica i Nikola Hrelja, te Nives Jelovica i Tanja Grubiša
2018. Steven Benolić i Vedran Šplić, te Carrolina Bajarić i Nikol Marelja Bošnjak

Natrag