Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Pule očekivano su i s više nego uvjerljivih 24:2 u 6. kolu 1. HBL kod kuće pobijedili Primoštena, novajliju u ligi sa začelja prvenstvene ljestvice, te su zadržali poziciju prvog pratitelja lidera prvenstva, riječkog Vargona koji je također sa 24:2 u gostima savladao Mariniće te i dalje ima maksimalan učinak u sezoni.

U pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda jedine poene za Dalmatince je osvojio mladi Gabriel Lorento Perkov nadvisivši u preciznom izbijanju Petra Barliana (25:16), a zanimljivo je da su gosti u sedam klasičnih igara osvojili ukupno 16 punta, od kojih u tri igre nisu upisali ni punta. Prema ostvarenim rezultatima neizvjesno je bilo u bližanju i izbijanju u krug u kojem je Barlian za svega punat dobio Perkova (25:24), te u brzinskom izbijanju na tri pozicije u kojem je Benjamin Guštin s odličnih 45 pogodaka dobio tek neznatno slabijeg Ivana Jurkovića (43 pogodka).

Istra Poreč je kod kuće očekivano pobijedila Metkovića 18:8 u susretu u kojem je nakon prvog brzinskog izbijanja rezultat bio neodlučen 5:5, no drugi dio susreta bio je u znaku kvalitetnijih domaćina. Steven Benolić je u porečkoj momčadi sudjelovao u osvajanju šest poena, Ivan Lukšić je dodao pet poena. Valja izdvojiti i vrhunskih 29 punata Nenada Tadića u pobjedi nad Matom Ćorlukom u krugovima.

Ugradio pet poena u pobjedi nad Metkovićem - Ivan Lukšić, Istra Poreč
Ugradio pet poena u pobjedi nad Metkovićem - Ivan Lukšić, Istra Poreč

 

Pazin je, nakon velike domaće pobjede u prošlom kolu nad Pulom, bio nadomaka osvajanju novih velikih bodova i na splitskim Gripama. Ovoga puta lišeni pomoći svog iskusnika Alena Guština Pazinjani su protiv Sokol Orbica nakon prvog brzinskog izbijanja vodili s visokih 8:2, no nažalost, u nastavku susreta nisu bili jednako učinkoviti i i klub iz Dugopolja je preokreom stigao do minimalne pobjede 14:12. Sudeći prema rezultatima pitanje hoće li barem bod otputovati u Istru lomilo se u zadnjoj trojki koja je na koncu završila neodlučenim rezultatom 5:5. Iskusni Valter Ivančić sudjelovao je u redovima Pazinjana u osvajanju četiri poena. 

U sljedećem, posljednjem jesenskom kolu u riječkom boćarskom domu na Podvežici je na programu veliki derbi cijelog dosadašnjeg dijela sezone, susret dva vodeća kluba lige, Vargona i Pule. I preostala dva istarska prvoligaša očekuju teške zadaće jer Pazinu u goste dolazi zagrebački Zrinjevac, a Istra Poreč ide u goste u Bašku Vodu kod Bistona.

Natrag