Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

10. memorijal "Blažević - Velenik"

Slovenski boćari Toni Trobec i Erik Čeh, te Rozmarija Karuza i Julija Cimić iz Komiže, pobjednici su jubilarnog 10. memorijala "Blažević - Velenik", najvećeg zimskog boćarskog turnira u parovima u Hrvatskoj i zemljama okruženja, koji se u organizaciji Boćarskog kluba Istra Poreč svakodnevno 11 dana uzastopno igrao u porečkoj boćarskoj dvorani Veli Jože.

U konkurenciji 64 para iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji su krenuli u turnir Trobec i Čeh, koji su inače članovi talijanskih klubova, su završnog dana turnira kako bi se popeli na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja preskočili tri teške prepreke. Prvo su u četvrtfinalu u pobjedu pretvorili gotovo bezizlaznu situaciju u susretu s Pazinjanima Alenom Gušinom i Ivanom Lančom, potom su u polufinalu s trona skinuli prošlogodišnje pobjednike i aktualne prvake Hrvatske Stevena Benolića i Vedrana Špelića (Istra Poreč), te su na koncu u finalu nadvisili i Nikolu Hrelju (Pula) i Elvisa Barbara (Istra Poreč). U susretu za 3. mjesto su prvotimci Pule Benjamin Guštin i Petar Barlian pobijedili Špelića i Benolića.

Najbolja četiri para muškog turnira
Najbolja četiri para muškog turnira

 

Karuza i Cimić su u konkurenciji 16 parova u četvrtfinalu pobijedile slovenske reprezentativke Polonu Zule i Saru Jenčič, u polufinalu i njihove sunarodnjakinje Miu Švaru i Samantu Stunf, dok su u finalu savladale najbolji istarski par na ovogodišnjem turniru, Tanju Grubišu i Aniku Ujčić iz Labina. Grubiša i Ujčić su veliki posao na putu do finala obavile u četvrtfinalu u kojem su sa tijesnim puntom razlike savladale svoje hrvatske reprezentativke i svoje klupske kolegice, Nives Jelovica i Riu Vojković.

Pobjedničko postolje ženskog turnira
Pobjedničko postolje ženskog turnira

 

 

Kompletne rezultate i ostala događanja na turniru možete pronaći na službenim Facebook stranicama BK Istra Poreč:

https://web.facebook.com/bkistraporec/

 

Dosadašnji pobjednici:
2010. Valter Ivančić i Alen Guštin
2011. Valter Ivančić i Alen Guštin
2012. Dinko Beaković i Marko Beaković
2013. Goran Percan i Milan Celija, te Tea Čančarević i Elona Ćori
2014. Ivan Lukšić i Nenad Tadić, te Tea Čančarević i Elona Ćori
2015. Gregor Sever i Gregor Oprešnik, te Virginia Bajrić i Carrolina Bajrić
2016. Elvis Smolica i Nikola Hrelja, te Nives Jelovica i Tea Čančarević
2017. Elvis Smolica i Nikola Hrelja, te Nives Jelovica i Tanja Grubiša
2018. Steven Benolić i Vedran Špelić, te Carrolina Bajarić i Nikol Marelja Bošnjak

2019. Toni Trobec i Erik Čeh, te Rozmarija Karuza i Julija Cimić

 

Natrag