Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Hrvatske reprezentacije

Premda zbog pandemije koronavirusa hrvatske boćarske reprezentacij u tekućoj godini nemaju službenih nastupa izbornici seniorske, mlađeseniorske (do 23 god.) i juniorske (do 18 god.) reprezentacija odlučili su na kraćim pripremama, koje će se od 21. do 23. listopada održati u riječkom boćarskom domu na Podvežici, okupiti reprezentativce kako bi uvidjeli u kakvoj su formi svega desetak dana prije početka nove sezone Prve HBL.

Među ukupno 30 igrača kojima su izbornici uputili pozive pripremama bi se trebala odazvati četvorica članova istarskih klubova. Bruno Kraljić, novi član Istre Poreč, brončani u štafetnom izbijanju sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvensva iz turskog Mersina očekivano se našao na popisu seniorskog izbornika Jure Maglića, a svojim je odličnim nastupima u dresu Pule, aktualnog momčadskog prvaka Hrvatske, unazad dvije sezone seniorski poziv zaslužio i Petar Barlian.

Bruno Kraljić, Istra Poreč
Bruno Kraljić, Istra Poreč

 

Vjeko Matetić, izbornik mlađih seniora očekivano je na pripreme pozvao Matea Načinovića, također novog člana porečkog prvoligaša, mlađeseniorskog svjetskog prvaka u štafeti od prije dvije godine sa SP-a iz kineskog Jiaxinga, dok je Čedo Vukelić, izbornik juniora, na svoj popis uvrstio Ivana Štihovića, novog člana Pazina, ovogodišnjeg juniorskog prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju.

Na popisima izbornika su još dva donedavna člana istarskih klubova, senior Benjamin Guštin koji je ove godine dres Pule zamijenio dresom riječkog Vargona, te mlađi senior Filip Matijašić koji je ove godine iz Pazina prešao u zagrebački Zrinjevac.

Na pripreme su očekivano pozvana i još tri istarska boćara, seniori Nenad Tadić (Istra Poreč) i aktualni svjetski prvak u brzinskom izbijanju Darijan Živolić (Pula), te junior Karlo Pavletić (Ročko Polje) koji su međutim, zbog ostalih obveza, primorani preskočiti ovo okupljanje.

Zanimljivo je da se na popisu seniorskog izbornika Maglića očekivano našao, a i očekuje se i njegov dolazak, i Leo Brnić (La Perosina, Italija), jedan od aktualnih svjetskih rekordera i nekadašnji dvostruki europski prvak u brzinskom izbijanju i trostruki svjetski prvak u štafeti koji prošle dvije godine, zbog određenih nesuglasica s HBS-om, nije participirao u reprezentativnim akcijama.

Pored navedenih na pripreme su pozvani seniori: Joško Buterin (Vargon), Tomislav Kolobarić, Filip Veselčić (Zrinjevac), Marino Milićević, Ante Grančić (Biston, Baška Voda), Pero i Marin Ćubela (Noventa, Italija) i Mario Grančić (Imotski); mlađi seniori Karlo Šaban (Sv.Jakov, Jadranovo), Luka Gašpar (Zrinjevac), Leon Petz (Vargon), Gabriel Lorento Perkov (Nada, Split), Duje Pirić (Naklice, Omiš) i Ante Nemarić (Vir), te juniori: Lovro Šipek, Žarko Jerčinović (Sv. Jakov), Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska), Fran Jakominić (Vargon), Luka Peričić (Gornji kraj Ladvić, Crikvenica) i Josip Jelenić (Sv. Luka, Josipovac, Osijek).

Predviđeno je da reprezentativci nakon priprema od 23. do 25. listopada također na Podvežici nastupe na prvenstvima Hrvatske u parovima, te preciznom i brzinskom izbijanju. 

Natrag