Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Određeno mjesto i izmjenjen datumi igranja Final Foura 1. HBL

Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza, na svojoj je video-sjednici održanoj u utorak, 16. ožujka 2021., odredio mjesto, ali i promijenio prvotno određene datume igranja završnog turnira 1. HBL.

Najuspješnija ovosezonska četiri hrvatska kluba će se tako za naslov momčadskog državnog prvaka natjecati u Komiži na otoku Visu 8. i 9. svibnja (a ne 24. i 25. travnja kako je prvotno bilo određeno).

Komiža će tako nakon Zagreba, Pule i Rijeke, u kojima su održana tri prethodna Final Foura od kada je u natjecanje za momčadskog prvaka Hrvatske uvedeno dogiravanje, biti prvi neutralni teren na kojem će se odlučivati o državnoj titulu, s obzirom na to da na završnom turniru sigurno neće biti domaćeg kluba.

Izravno pravo nastupa na Final Foru steći će prvoplasirane momčadi sjeverne i južne skupine 1. HBL nakon ligaškog dijela prvensva, a to su u ovom trenutku sigurno Biston iz Baške Vode koji je u južnoj skupini već i teorijski osigurao poziciju broj 1, te gotovo sigurno Istra Poreč koja bi u sjevernoj skupini još samo "ludom" teorijom mogla ostati bez pozicije broj 1.

Za preostala dva mjesta na završnom turniru, po sustavo bolje iz dva susreta četvrtfinala play offa, koja će se odigrati 10. i 17. travnja, će se boriti drugoplasirani klub sjevera s trećeplasiranim klubom juga, te trećeplasirani klub sjevera sa drugoplasiranim klubom juga. U završna dva kola 1. HBL sjever kandidat za preostala dva mjesta u doigrvanju je i trenutno drugoplasirani aktualni prvak Hrvatske Pula, uz riječki Vargon i zagrebački Zrinjevac, a jedna od te tri momčadi neće biti sudionik play offa.

Marino Križmanić (lijevo) već može pakirati kofere za put na Vis, dok Darijan Živolić još mora 'izboriti kartu za trajekt'
Marino Križmanić (lijevo) već može pakirati kofere za put na Vis, dok Darijan Živolić još mora 'izboriti kartu za trajekt'
Natrag