Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završen ligaški dio Hrvatske ženske lige

Boćarice Labina izgubile su u zaostalom susretu Hrvatske ženske lige u svom Gradskom boćalištu u derbiju od Čavli ŠB 14:10 te će u predstojeće doigravanje za naslov ekipnih prvakinja Hrvatske ući s treće pozicije s konačne prvenstvene tablice.

Braniteljicama titule državnih prvakinja iz Labina je u derbiju s Čavjankama za poziciju broj jedan za play off trebala pobjeda od najmanje 15:9 uz dobar "punteđo", a s eventualnim pobjedama 13:11 i 14:10 mogle su i do još uvijek povoljnije pozicije broj dva. No gošće iz Čavli su i drugi puta ove sezone pobijedile aktualne prvakinje Hrvatske te tako sebi osigurale najpovoljniju poziciju broj jedan za doigravanje.

Vodile su labinske boćarice u suretu s Čavlima ŠB 8:6 nakon preciznog izbijanja i valjanja no do kraja su uspjele dobiti još samo jedan par i pobjeda je zasluženo otišla u zaleđe Rijeke. Svih deset poena za Labin osvojile su njegove dvije najbolje igračice, Nives Jelovica i Ria Vojković, uz sudjelovanje Vesne Tončinić zajedno s Jelovicom u paru u osvajanju poena. Nažalost, ostale Labinjanke ovoga puta nisu uspjele dati doprinos u osvajanju poena svojoj ekipi.

Tri pobjede nad Čavlima dovoljne za (samo) treće mjesto na ljestvici - Nives Jelovica, Labin
Tri pobjede nad Čavlima dovoljne za (samo) treće mjesto na ljestvici - Nives Jelovica, Labin

 

Konačno treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici donijelo je Labinu za suparnika u polufinalnoj seriji doigravanja drugoplasiranu Komižu koja će u prvom susretu polufinala u nedjelju, 25. travnja 2021. gostovati u labinskom Gradskom boćalištu. Zanimljivo je da su u dva ovosezonska prvenstvena susreta Labina i Komiže uvijek slavile gošće, Komižanke u labinskom Gradskom boćalištu sa 13:11, a Labinjanke na Visu 14:10.

Drugi pak polufinalni par čine četvrtoplasirani Marinići i veliki favorit ovog polufinalnog dvoboja prvoplasirane Čavle ŠB, a prvi susret se igra u nedjelju u Marinićima. Čavjanke su ove sezone oba puta pobijedile Mariniće, 15:9 kod kuće i 18:6 u gostima.

Uzvratni susreti polufinala na programu su u subotu, 1. svibnja u Komiži na otoku Visu i u Čavlima, a ako u dva susreta svakog polufinalnog para svaka ekipa ostvari po jednu pobjedu ili oba susret završe remijem, u nedjelju 2. svibnja u Komiži i Čavlima igrati će se treći, odlučujući susreti.

Susreti finalne serije na programu su 16., 22. i eventualno 23. svibnja.

Natrag