Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Uzvrati polufinala doigravanja HŽBL

Boćarice Labina plasirale su se u finale doigravanja za naslov ovogodišnjih ekipnih prvakinja Hrvatske.

Nakon što su prije tjedan dana u svom Gradskom boćalištu u prvom susretu polufinala Labinjanke slavile uvjerljivu pobjedu nad Komižom 20:4, uzvratni susret polufinala odigran 1. svibnja na otoku Visu okončan je remijem 12:12 što je gošćama bilo dovoljno za plasman u finale.

U uzvratu u Komiži braniteljice titule državnih prvakinja su do finala predvodile dvije njihove najbolje igračice, Nives Jelovica i rodom Komižanka Ria Vojković, koje su svaka sudjelovala u osvajanju po maksimalnih šest poena, uz Vesnu Tončinić koja je bila suigračica Jelovici u pobjedi u paru. Susret na Visu praktički je cijelo vrijeme bio rezultatski poravnat, s obzirom na to da je prva faza okončana s 4:4, a nakon tehničkih igara rezultat je i dalje bio poravnat 8:8. U završnici su Jelovica i Tončinić u paru, te Vojković pojedinačno bile uvjerljive i Komižankama nisu ostavile nikakve izglede u pokušaju da izbore barem treći susret polufinala.

U obranu naslova prvaka Hrvatske - Ria Vojković i Romano Grižančić, Labin
U obranu naslova prvaka Hrvatske - Ria Vojković i Romano Grižančić, Labin

 

Suparnik Labina u finalu će očekivao biti Čavle ŠB koje su u drugom polufinalnom paru u dva susreta pobijedile Mariniće, 18:6 u gostima i 22:2 kod kuće.

Prvi susret finalne serije igra se 16. svibnja u Labinu, dok se uzvrat, te eventualno treći susret igraju 22. i 23. svibnja u Čavlima.

Natrag