Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

I dok je u Drugoj HBL sjever susret Labina i zagrebačkog Ante Starčevića odgođen zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za boćanje na otvorenom na istočnoj obali Istre, u Trećoj HBL zapad proteklog je vikenda, u subotu i nedjelju, 1. i 2. svibnja nastupilo pet istarskih klubova koji su ostvarili tek jednu pobjedu.

Očekivano slavlje na domaćem boćalištu ostvario je Vodnjan sa uvjerljivih 20:4 protiv fenjeraša, riječkog Maria Gennaria, koji je u dosadašnji 11 odigranih susreta uspio osvojio tek bod.

Bod gotovo vrijedan pobjede osvojila je buzetska Selca Bračana na gostovanju kod Lošinja (12:12), kluba koji je u prethodna četiri domaća susreta ostvario stopostotan učinak pobjeda i koji već šest uzastopnih susret ne zna za poraz. Domaćini su u Malom Lošinju uoči završne faze susreta vodili sa 10:6 no Buzećani su u završnici dobili tri igre i stigli do velikog boda.

Veliki bod s Lošinja - Anton Grbac, Selca Bračana
Veliki bod s Lošinja - Anton Grbac, Selca Bračana

 

Derbi kola odigran je u Babićima gdje je domaći Umag ugostio lidera Kastava koji je pobjedom 13:11 uzvratio domaćinima za poraz na samom otvaranju prvenstva (16:8) i tako upisao već devetu uzastopnu pobjedu, dok je Umažanima prekinuo proljetni pozitivan niz od tri susreta bez poraza. U Babićima je pred štafetno izbijanje rezultat i dalje bio poravnat 7:7, a onda su gosti Kristijan Mulac i Emilio Bošković u štafeti dobili Gorana Ritošu i Vladimira Mudrog za svega jedan, jedni punat (36:35) i ta je pobjeda Kastavaca na koncu presudila i konačnog pobjednika.

Dva istarska kluba sa začelja prvenstvene ljestvice upisala su poraze. Svetvinčenat je na gostovanju u Rijeci izgubio od Lučkog radnika 13:11 što mu je već šesti uzastopni poraz, dok je Ročko Polje, nakon što je u prošlom kolu kod kuće upisalo prvu pobjedu sezone upravo nad Svetvinčentom (13:11), ponovno poraženo na domaćem terenu, ovoga puta sa 14:10 od crikveničkog Gornjeg kraja Ladvića.

U sljedećem kolu istarski derbi igraju Lindar i Umag.

Ligaški vikend u Drugoj HBL sjever obilježila su dva mlada boćara Svetog Jakova iz Jadranova koji su u pobjedi nad Lovranom 15:9 postavila dva nova hrvatska juniorska rekorda. Lovro Šipek je sa 41 pogodkom iz 44 izbačaja postavio novi juniorski rekored u brzinskom izbijanju na tri pozicije, a potom je zajedno sa Filipom Klarićem s rezultatom 50/56 postavili i novi juniorski rekored u štafeti.

Natrag