Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

In memoriam

U 82. godini života prestalo je kucati srce IVANA CERINA, jednog od najistaknutijih boćara i boćarskih aktivnosti Rovinjštine.

 

Boćanjem se počeo baviti 1968. i u svojoj dugoj sportskoj karijeri bio je boćar, trener, sudac i boćarski dužnosnik akivan u današnjoj Boćarskoj zajednici Grada Rovinja i Istarskom boćarskom savezu. Cerin je 1980. godine bio jedan od osnivača Boćarskog kluba Rovinj čiji je registrirani boćar bio gotovo do zadnjeg dana svog života, odnosno do prošle ligaške sezone 2019/20. Nacionalni boćarski sudac postao je 1987., a instrukor boćanja 1995. U razdoblju od 1997. do 2009. godine bio je tajnik BZG Rovinja, a u nekoliko je mandata bio i član Izvršnog odbora IBS-a.

 

Svo svoje ogromno iskustvo i znanje ugradio je u razvoj i napredovanje mladih boćara i općenito razvoj boćarskog sporta na Rovinjštini, a za svoj uloženi trud višestruko je i nagrađivan. Dobinik je priznnja Grada Rovinja i IBS-a za zasluge u razvoju boćanja, a najznačajnije priznanje dobio je 1994., priznanje Odbora za sport i rekoraciju Hrvatskog olimpijskog odbora s potpisom pokojnog Španjolca Juana Antonia Samarancha, dugogodišnje predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Posljednji ispraćaj Ivana Cerina obaviti će se u krugu obitelji.

Natrag