Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prijateljski susre Slovenije i Hrvatske

Muške seniorske reprezentacije Slovenije i Hrvatske odigrati će u srijedu, 2. lipnja 2021. u Ljubljani, na boćalištu BŠK Krim u Rakovniku s početkom u 16.30 sati, prijateljski susret.

Biti će to susret najviše svjetske razine s obzirom na to da će obostrano nastupiti sedam aktualnih ili bivših svjetskih i europskih prvaka koji u svojim kolekcijama imaju ukupno 12 naslova svjetskih i osam europskih prvaka.

Hrvatski izbornik Jure Maglić za ova je nastup u reprezentaciju uvrstio osam boćara od kojih i trojicu iz istarskih klubova. Tako će u Ljubljani svoj debitantski nastup u seniorskom reprezentativnom dresu ostvariti dvojica prvotimaca Pule, Petar Barlian i Steven Benolić, uz Brunu Kraljića iz Istre Poreč koji već u seniorskim reprezentativnim nastupima u svojoj kolekciji ima brončanu medalju u štafetnom izbijanju sa zadnjeg Svjetskog prvenstva.

Ponovno u reprezentativnom dresu - Bruno Kraljić, Istra Poreč
Ponovno u reprezentativnom dresu - Bruno Kraljić, Istra Poreč

 

Pored Benolića, Barliana i Kraljića u Ljubljani će za Hrvasku zaigrati nekadašnji dvostruki svjeski prvak u štafeti Marino Milićević, zatim braća Ćubela, aktualni europski prvak u preciznom izbijanju Pero i aktualni svjetski prvak u disciplini pojedinačno klasično Marin, te nekadašnji europski prvak u disciplini pojedinačno klasično Ante Grančić (svi Biston, Baška Voda), uz Joška Buterina (Vargon, Rijeka).

Slovenski izbornik Davor Janžič našoj će najboljoj selekciji suprotstaviti vrlo močan sastav koji predvode nekadašnji članovi Trio Buzeta, četverostruki svjetski i četverostruki europski prvak Jure Kozjek (La Perosina, Italija), odnosno europski i dvostruki svjetski prvak i jedan od aktualnih svjetskih rekordera u brzinskom izbijanju na šest pozicija Anže Petrič (BRB Ivrea, Italija). Zatim nekadašnji član riječkog Vargona, europski i trostruki svjetski prvak Dejan Tonejc (Noventa, Italija) uz nekadašnjeg člana Istre Poreč Martina Zdauca (Ilirska Bistrica), Gregora Severa, Erika Čeha (oba Agrochem Hrast, Nova Gorica), Tadeja Premrua (Trata, Škofja Loka) i Žana Sodeca (La Loanese, Italija). Slovencima će tako od top svjetskih igrača nedostajati samo također nekadašnji igrač Trio Buzeta, europski i četverostruki svjetski prvak Aleš Borčnik (BRB Ivrea).

U prvoj fazi susreta u Ljubljani igrati će se po dvije igre discipline pojedinačno klasično i parovi na vrijeme od 1,15 sat. Slijede štafete, dvije igre preciznog izbijanja i dvije igre brzinskog izbijanja na tri pozicije, a potom se u završnoj fazi susreta ponavljaju discipline pojedinačno klasično i parovi.

 

Prijenos susrea iz Ljubljane možete pratiti na službenim mrežnim stranicama slovenskog boćarskog saveza

https://www.bzs.si/

 

i na Facebook stranicama

https://www.facebook.com/BalinarskaZvezaSlovenije

https://www.facebook.com/AdriaticBocceConfederation


Izuzmemo li jedan turnir u francuskom Lyonu koji je odigran 2020. godine u siječnju, a na kojem su nastupili po jedan hrvatski i slovenski reprezentativni par, za obje reprezentacije biti će to prvi javni nastup nakon 20 mjeseci, odnosno još od početka rujna 2019. i SP-a koje je održano u turskom Mersinu. U odnosu na reprezentaciju koja je nastupila na SP-u u Turskoj na susret u Ljubljani neće biti dugogodišnjeg reprezentativca Tomislava Kolobarića (Zrinjevac, Zagreb) i aktualnog svjetskog prvaka u brzinskom izbijanju na šest pozicija Darijana Živolića (Pula).

Natrag