Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U Kastvu 25. i 26. rujna četveroboj boćarica

Po uzoru na slične turnire boćara koji se održavaju već 11 gdina, u Kastvu će se u subotu i nedjelju, 25. i 26. rujna 2021. održati prvi ABC četveroboj nacija za boćarice, ekipni turnir na kojem će pored Hrvatske nastupiti reprezentacije Slovenije, Crne Gore i Srbije.

 

Biti će to prigoda da se u Kastvu svečano otvori i nova boćarska dvorana Slavka Stanića.

Hrvaski izbornik Romano Grižančić za ovu je prigdu u sastav reprezentacije uvrstio i dvije boćarice svog kluba Labina, Nives Jelovica i Riu Vojković koja će tako manje od tjedan dana od povratka sa Svjetskog prvenstva iz francuskog Martiguesa, gdje je zajedno s Brunom Kraljićem (Istra Poreč) osvojila brončanu medalju u mješovitim štafetama i posavila novi hrvatski rekored, ponovno obući reprezentativni dres.

Ponovno na okupu - dio reprezentacije koja će nastupiti u Kastvu: (slijeva) Ria Vojković, Carrolina Bajrić, Nives Jelovica i Romano Grižančić
Ponovno na okupu - dio reprezentacije koja će nastupiti u Kastvu: (slijeva) Ria Vojković, Carrolina Bajrić, Nives Jelovica i Romano Grižančić

 

Pored Jelovice i Vojković u sastavu hrvatske reprezentacije na četveroboju će nastupiti Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Ira Nimčević iz Čavli ŠB, a pomoćnik Grižančiču na ovom će turniru biti njihov klupski trener Dean Klarić.

Plan natjecanja:


Subota, 25. rujna

o 9,00 SVEČANO OTVORENJE

1. kol
o 9,30 pojedinačno i par klasično
o 11,15 štafetno izbijanje
o 11,45 krugovi i precizno izbijanje
o 13,00 brzinsko izbijanje

2. kolo
o 15,00 štafetno izbijanje
o 15,30 pojedinačno i par klasično
o 17,30 krugovi i precizno izbijanje
o 19,00 brzinsko izbijanje

Nedjelja, 26.rujan:


3. kolo
o 9,00 parovi i pojedinačno
o 10,45 štafetno izbijanje
o 11,15 krugovi i precizno izbijanje
o 12,30 brzinsko izbijanje


o 13,00 proglašenje pobjednika

Natrag