Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni turnir Denis Ravera

Hrvatska reprezentativka i članica Labina Ria Vojković, ali i još dio naših reprezentativaca u mlađeseniorskom (U-23), juniorskom (U-18) i kadetskim (U-15) dobnom uzrastu i predstojećeg produženog vikenda, od petka do nedjelje 1. do 3. listopada 2021. nastaviti će sa bogatim programom nastupa krajem ovoga ljeta i početkom jeseni.

Nakon turnira za boćarice u Zemunu, turnir u mješovitim štafetama u Švicarskoj i Francuskoj, Svjetskog prvenstva u francuskom Martiguesu i prvog ABC četveroboja nacija za boćarice koji je u subotu i nedjelju, 25. i 26. rujna održan u Kastvu, za naše reprezentativce slijedi nastup na memorijalnom turniru "Denis Ravera" u Monte Carlu. Riječ je o jednom od najkvalitetnijih i najvećih svjetskih turnira za seniorke, mlađe seniore, juniore i kadete iz službenog kalendara FIB-e, koji se na scenu vraća nakon prošle godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

U Monaku će uz Vojković boje Hrvatske braniti seniorka Ira Nimčević (Čavle ŠB), mlađi seniori Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) i Karlo Šaban, juniori Filip Klarić i Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), te kadeti Ivan Načinović (Vargon, Rijeka) i Niko Žiganto (Lovran).

Ria Vojković, Labin
Ria Vojković, Labin

 

Na ovogodišnjem turniru nastupiti će 50-ak boćarica i boćara iz Francuske, SAD-a, Italije, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Monaka. Nastupiti će 11 osvajača medalja sa nedavnog SP-a iz Francuske, uz naše Vojković, Šabana, Gašpara, Klarića i Šipeka, Francuskinja Barbara Barthet, Slovenci Gašper Povh, Jaka Štremfel, Žan Sodec i Jan Guštin, te Talijan Matteo Golfetto.

Natjecanja će se odvijati u parovima, štafeti i preciznom izbijanju.

Natrag