Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir europskog Kupa prvaka prvi puta u Hrvatskoj

Europska boćarska federacija (FEB) dodijelila je Puli domaćinstvo ovogodišnjeg završnog turnira europskog Kupa prvaka koji će se u boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda odigrati 6. i 7. studenog.


Biti će to prvi Final Four elitnog europskog klupskog boćarskog natjecanja u povijesti koji će se odigrati u Hrvatskoj, te drugi puta u povijesti na kojem će sudjelovati čak dva hrvatska kluba. Naime, na jednom od polufinalnih turnira, odigranom u lipnju također u Puli, plasman na završni turnir izborili su aktualni prvak Hrvatske Biston iz Baške Vode i Pula koji su nakon drugog polufinalnog turnira, odigranog u rujnu u talijanskoj Aosti, doznali i svoje suparnike na Final Fouru. Biston će u polufinalu za suparnika imati aktualnog prvaka Europe, francuski St. Vulbas, dok će u drugom polufinalu Pula igrati sa talijanskim Gaglianicom iz Bielle.

Slijeva: Dean Ikić, Davor Jelovica, Petar Barlian, Vili Lencović i Joško Buterin zajedničkim će snagama jurišati na naslov prvaka Europe
Slijeva: Dean Ikić, Davor Jelovica, Petar Barlian, Vili Lencović i Joško Buterin zajedničkim će snagama jurišati na naslov prvaka Europe

 

Raspored natjecanja:

Subota, 6. sudenog, polufinala:

9 - 13.30 sati: Biston - Saint Vulfbas (Fra)

15.30 - 20 sati: Pula - Gaglianico (Ita)

 

Nedjelja, 7. studenog, 9.30 - 14.00 finale

 

Susretima završnog turnira moći će prisustvovati i gledatelji uz posjedovanje EU COVID potvrde i obvezno korištenje zaštitnih maski tijekom boravka u boćarskoj dvorani.

Natrag