Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Funtane slavili su pobjedu 16:8 u istarskom derbiju 1. HBL sjever nad Labinom.

Derbi je rezultatski bio potpuno poravnat do ulaska u završnu fazu susreta (8:8) nakon čega su sve četiri igre do kraja dobili Funtanjani i upisali nove domaće bodove. U velikoj formi je u redovima domaćina Ivan Liović koji je ponovno sudjelovao u osvajanju maksimalnih osam poena, Elvis Barbaro je dodato šest poena. Kod Labinjana Robi Ilić i Dean Cvecič su sudjelovali u osvajanju po četiri poena.

U sljedećem kolu Labin ugošćuje Sv. Rok iz Klane koji ove sezone još na gostovanjima nije osvojio bod, dok Funtana gostuje u Jadranovu kod lidera Sv. Jakova koji na domaćem terenu ni jednom gostu još ni boda nije prepustio.

U 2. HBL zapad Raša je u derbiju kola odigranom u Gradskom bočalištu Labin sa 14:10 savladala Kastav, upisala i petu pobjedu sezone, te se osamostalila na čelu prvenstvene ljestvice. Naime, dosadašnji sustanar Raše na čelu, riječki Lučki radnik je izgubio na gostovanju kod Lindara 15:9. Nakon poraza u Svetvinčentu 22:2 i na Lošinju 13:11 Vodnjan i Selca Bračana ni nakon šest odigranih kola i dalje ne znaju za pobjedu.

U sljedećem kolu već u srijedu, 13. listopada od 19 sati Ročko Polje gostuje u Kastvu, dok je susret Selca Bračane i Raše odgođen zbog nastupa Buzećana na turniru Kupa Hrvatske. No hoće li i prije odigravanja susreta sa Selca Bračanom Raša osvojiti jesenski naslov doznati ćemo nakon nedjeljnog gostovanja Svetvinčenta kod Lučkog radnika.

Nakon šest uzastopnih pobjeda od početka prvenstva pobjedničkoj seriji lidera 1. A IBL Verude, došao je kraj na zahtjevnom gostovanju u Ladićima gdje su Puljani u derbiju doživjeli prvi, vrlo uvjerljiv poraz sezone 18:4. No posrtanje lidera nije maksimalno iskoristio prvi pratitelj, porečki Špadići koji su remizirali (11:11) na gostovanju u Kozarima kod Istre, te su Verudeži kolo prije kraja osvojili naslov jesenskog prvaka lige. Istra je i dalje bez pobjede u sezoni, a pazinski Kamen joj je, nakon svoje prve ovosezonske pobjede nad Kršanom 14:8, prepustio fenjer lige. U posljednjem jesenskom kolu derbi igraju Špadići i Ladići, Verudu čeka novo teško gostovanje kod Juricana, dok susjedski derbi čeka Vrh i Istru.

Poput Verude u 1. A IBL, jesenski naslov su kolo prije kraja osigurali i Veleniki u 1. B IBL nakon šeste pobjede sezone koju su upisali na gostovanju kod Rovinjskog Sela 12:10, dok su u derbiju kola Stepčići bili bolji od Štandar Muntrilja 16:6. Montižana je pak s domaćim porazom od Divšića 12:10 propustila još jednu priliku da ove sezone upiše koji bod. U sljedećem kolu derbi igraju Veleniki i Stepčići.

Tri pobjede u Rovinjskom Selu za jesenski naslov - Darko Mofardin, Veleniki
Tri pobjede u Rovinjskom Selu za jesenski naslov - Darko Mofardin, Veleniki

 

Nakon prethodnog, prvog poraza sezone na gostovanju kod Vižinade (12:8) Sloga iz Svetog Martina se s uvjerljivim slavljem u derbiju nad Selinom 17:3 vratila pobjeda što joj je bilo dovoljno da kolo prije kraja osigura jesenski naslov u 2. IBL sjever. Fameia Novigrad s druge strane, ni nakon gostovanja Brda na zapadnoj obali Istre, nije uspjela upisati prvi bod u sezoni, s obzirom na to da je gost s Buzeštine slavio pobjedu 12:8.

U derbiju 2. IBL jug Rovinj je kod kuće 13:7 nanio prvi poraz sezone Marićima i tako ih zamijenio na vrlu ljestvice. Puris je s druge strane nakon poraza na gostovanju kod Orbanića 13:7 i dalje ostao na svega jednom osvojenom bodu.

Što se 3. IBL tiče nakon posljednjeg jesenskog kola, uz još tri zaostala susreta preostala za odigrati, u skupini sjever I najviše razloga za zadovoljstvo imaju Lupoglav i Sveta Marija na Krasu koji dominiraju i do kraja natjecanja po skupinama boriti će se za poziciju broj 1 za doigravnje. U skupini jug I pulska Sedra će bez poraza prezimiti na čelu, jednako kao i Jurazini u skupini jug II. Derbi posljednjeg jesenskog kola skupine sjever II između Novog naselja i Mate Balote prekinut je zbog kiše pri rezultatu 6:6 te će se nastaviti u četvrtak od 17 sati nakon čega će biti poznat jesenski prvak.

Natrag