Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Hrvaska juniorska liga

Oba do sada odigrana susreta Hrvatske juniorske lige - skupine Istra završila su neodlučenim rezultatom (13:13), između Pazina i Istre Poreč odigranog u dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur", te između Istre Poreč i Buzeta odigranog u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

S obzirom na to da su Porečani u oba susreta ostvarili pozitivan punteđo, + 3 s Pazinjanima, i + 4 s Buzećanima, s ostvarena dva remija izborili su plasman u daljnju fazu natjecanja, najmanje susret doigravnje koji će se 14. studenog 2021. u zasada neutvrđenom mjestu odigrati sa drugoplasiranom ekipom skupine Primorje, Svetim Jakovom iz Jadranova, za plasman na završni turnir.

Izvješća sa susreta:

PAZIN - ISTRA POREČ

ISTRA POREČ - BUZET

 

Luka Džananović i Ravi Koraca, Istra Poreč
Luka Džananović i Ravi Koraca, Istra Poreč

 

Buzet i Pazin će stoga u srijedu, 10. studenog u boćarskoj dvorani u Kozarima od 18.00 sati u međusobnom susretu odlučivati tko će od njih nasaviti natjecanje u ovogodišnjoj HJBL. Pobjedom će jedna od tih ekipa osvojiti prvo mjesto i izravan plasman na Final Four, dok će se s druge strane poraženi oprostiti od daljnjeg natjecanja, a Istra Poreč će kao drugoplasirana u doigravanje za završni turnir.

U slučaju da pak i Buzećani i Pazinjani međusobno remiziraju (13:13) konačni poredak skupine Istra će se dobiti kroz ukupan punteđo. U tom remiju punteđo do + 10 na stranu Buzeta ili do + 9 na stranu Pazina, dovodi Porečane na prvo mjesto skupine Istra, dok će Buzećani ili Pazinjani, ovisno tko bude imao pozitivni punteđo, biti drugi. U slučaju remija i u ovoj trećoj utakmici Buzet će biti prvi ukoliko ostvari punteđo + 12, a Pazin ukoliko ostvari punteđo + 11. U slučaju da pak Buzećani u tom remiju ostvare punteđo + 11 ili Pazinjani + 10 propozicijama nije određeno na koji će se način u tom slučaju u odnosu Porečana i Buzećana ili Porečana i Pazinjana uvrditi tko je prvi, a tko drugi u skupini Istra.

Natrag