Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Boćarska dvorana u Sv. Mariji n/K ima novi naziv

Boćarska dvorana u Svetoj Mariji na Krasu, odlukom vlasnika Grada Umaga, ima novi naziv, Boćarski centar - Bocciodromo Edi Ritoša.

 

Time će trajno biti obilježeno sjećanje na Edija Ritošu, istarskog boćara upravo iz Sv. Marije n/K, koji nas je iznenada, prerano napustio u ožujku 2021. u 37. godini života.

Edi Ritoša
Edi Ritoša

 

Ritoša je svojevremeno bio jedan od najnadarenijih mladih hrvatskih boćara svog naraštaja. Prve boćarske korake je s nepunih osam godina napravio u matičnom BK Sveta Marija na Krasu.

Kao juniorski reprezentativac Hrvatske je 2001. godine u francuskom Lavelanetu na juniorskom Svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju u brzinskom izbijanju.

Prvoligašku karijeru ostvario je u BK Istra Poreč s kojom je, kao vrlo mlad igrač u vremenu od 2002. do 2004. osvojio tri uzastopna naslova momčadskog prvaka Hrvatske. Nakon Istre prvoligaški dres je nosio i kao član nekadašnjeg BK Santa Domenica iz Labinci.

U boćarskoj karijeri najduže je, posljednjih desetak godina igrao za BK Umag u članstvu kojeg ga je zatekao i iznenadni odlazak.

Diskretna ceremonija preimenovanja boćarske dvorane u Sv. Mariji na Krasu održna je u četvrtak, 11. sudenog 2021. na dan kada bi preminuli Edi proslavoi svoj 37. rođendan. Ceremoniji su između ostalih nazočni bili i Edijevi roditelji, majka Orijela i otac Walter, inače akivni boćar BK Umag, te umaški gradonačelnik Vili Bassanese i predsjednik umaškog Gradskog vijeća Ivan Belušić, također registirani boćar BK Umag.

Natrag