Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Hrvatska juniorska liga

Mladi boćari Pazina pobijedili su Buzet 15:11 u trećem susretu Hrvatske juniorske lige - skupine Istra, koji je odigran u boćarskoj dvorani u Kozarima, te su time osvojili prvom mjesto u skupini i plasirali se izravno na završni turnir koji je na programu 21. studenog 2021.

Drugo mjesto u skupini zauzela je Istra Poreč, a treće Buzet.

U pobjedi Pazinjana najučinkovitiji je očekivano bio Martin Štihović, već standardni prvotimac seniorske momčadi pazinskog superligaša, koji je sudjelovao u ostvarenju tri pobjede za svoju momčad.

Martin Štihović, Pazin
Martin Štihović, Pazin

 

Rezultati skupine Istra:

Pazin - Istra Poreč 13:13 IZVJEŠĆE

Istra Poreč - Buzet 13:13 IZVJEŠĆE

Buzet - Pazin 11:15 IZVJEŠĆE

 

Uz Pazin do sada su pravo nastupa na Final Fouru izborili riječki Vargon i selekcija Dubrovačko-neretvanske županije.

Za četvrto mjesto na završnom turniru susret doigravanja će u nedjelju, 14. studenog od 14.00 sati u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože odigrati Istra Poreč i Sveti Jakov. Pred Porečanima je vrlo težak zadatak jer u momčadi iz Jadranova između ostalih igraju dvojica treuno najboljih hrvaskih juniora, Filip Klarić i Lovro Šipek koji su na zadnja dva juniorska Svjetska prvenstva ukupno osvojili dvije srebrne i četiri brončane medalje, ali i do prošle godine najbolji hrvaski kadet Žarko Jerčinović, a vodi ih izbornik hrvaske mlađeseniorske (do 23 godne) reprezentacije Vjeko Matetić.

Natrag