Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorsko prvenstvo Hrvatske u parovima

U četvrtak, 18. studenog 2021. će se sa središem događanja u riječkom boćarskom domu na Podvežici odigrati seniorsko prvenstvo Hrvatske u parovima.

Za prvenstvo se prijavilo 36 parova među kojima i devet iz istarskih klubova. Među njima su i osvajači brončane medalje s prošlogodišnje prvenstva, odigranog također u Rijeci, Dino Jermaniš (Istra Poreč) i Goran Krota (Selca Bračana).

Goran Krota i Dino Jermaniš
Goran Krota i Dino Jermaniš

 

Jermaniš će ujedno biti jedini predstavnik trenutno vodećeg kluba Super HBL, dok će od ostalih istarskih superligaša iz Pule nastupiti Petar Barlian i Davor Jelovica, te Steven Benolić zajedno sa Ivanom Poropatom (Špadići, Poreč), dok Pazin, nažalost, na prvensvu neće imati svojih predstavnika. Od ostalih istarskih klubova nastupiti će predstavnici Veleniki, Divšića, Jurazini, Poleta, Svetvinčenta, Orbanića, Brajkopa i Vodnjana.

Konkurenciju predvode Marino Milićević i Pero Ćubela (Biston, Baška Voda), "brončani" sa ovogodišnjeg Svjetskog prvensva iz talijanskog Alassia, a od ostalih superligaških klubova svoje će predstavnike imati zagrebački Zrinjevac, riječki Vargon i Marinići.

U prvom dijelu prvenstva parovi će se natjecati u osam skupina, a za natjecanje po skupinama, koje će se odvijati od 8.15 do 14.00 sati, osim Podvežice koristiti će se boćarske dvorane Hrastenica u Čavlima i "Slavko Stanić" u Kastavu. Nastavak prvenstva odigrati će se samo na Podvežici, a po dva najbolja para iz svake skupine plasirati će se u osminu finala koja počinje u 15.00 sati, dok se početak finala i susreta za 3. mjesto očekuje u 19.30 sati.

Satnicu prvenstva možete preuzeti OVDJE

Popis prijavljenih parova za prvenstvo možete preuzeti OVDJE

Raspored natjecanja možete preuzeti OVDJE

Natrag