Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Nastavak Super HBL

Prije nego što 22. siječnja 2022. sa susretima 9. kola krene redovni drugi dio prvenstva Super HBL preostala su za odigrati još tri zaostala susreta, od kojih će se susret 7. kola između Pazina i Pule odigrati u subotu, 8. siječnja, a susreti 3. kola Sokol Orbico - Pula i 8. kola Istra Poreč - Pazin 15. siječnja.

Petar Barlian (Pula) i Nikola Hrelja (Pazin) u subotu će nastupiti u različitim dresovima
Petar Barlian (Pula) i Nikola Hrelja (Pazin) u subotu će nastupiti u različitim dresovima

 

U subotu se dakle u dvorani pazinskog Boćarskog centra Aleksandar Anzur od 15.00 sati igra istarski derbi dvaju klubova koji se bore za plasman na završni turnir Super HBL i od kojih će eventualni pobjednik biti barem korak bliže tom cilju.

Pazinjani u dosadašnjem dijelu sezone predstavljaju najugodnije iznenađenje prvenstva, na četiri gostovanja osvojili su čak deset bodova, a najveću težinu do sada ima njihova zadnja gostijuća pobjeda u Zagrebu nad Zrinjevcem. S druge strane izgubili su do sada jedino kod kuće od aktualnog prvaka Hrvatske Bistona iz Baške Vode.

Puljani su ove sezone upisali jedan poraz više od Pazinjana, također kod kuće od kluba iz Baške Vode, te od Istre Poreč. U ostalim susretima ostvarili su tri pobjede i jedan remi, ali i dalje čekaju na svoju prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu. Uzmemo li u obzir i prošlu sezonu Pula na gostujuću pobjedu čeka gotovo godinu dana s obzirom na to da je na strani zadnji puta savladala Mariniće (15:11) u veljači prošle godine.

Zadnja tri susreta ovih dvaju suparnika, oba prošlosezonska i zadnji predprošle sezone dobila je Pula, dok je  Pazin nad Puljanima zadnji puta pobjedu slavio kod kuće (15:11)  prije više od dvije godine, u studenom 2019.

Što se igračkog kadra tiče Pazin bi u subotu trebao biti jači za Ninija Stranića koji nije igrao u jesenskom dijelu sezone dok je Pulu napustio vrlo važan prvotimac, Steven Benolić koji će u nastavku sezone nositi dres drugoligaša (treći rang natjecanja) Umaga. No unatoč svemu u Anzurovom domu očekuje nas sigurno vrlo zanimljivo boćanje, moguće je i neizvjestan susret do samoga kraja.

Natrag