Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Izvanredni mini zimski prijelazni rok

Izvanredni zimski mini prijelazni rok, koji je Hrvatski boćarski savez ove sezone po prvi puta uveo za sve nivoe i rangove natjecanja, za promjenu kluba iskoristilo je 13 istarskih boćarica i boćara.

Sigurno najzvučniji prijelaz u cijeloj Hrvatskoj u ovom prijelaznom roku predstavlja povratak u redove drugoligaša (treći rang natjecanja) Umaga nakon pet i pol sezone izbivanja Stevena Benolića, boćara koji je u 2021. godini u prijateljskom susretu sa Slovenijom u Pazinu ostvario i svoj debitantski nastup u dresu hrvatske seniorske reprezentacije.

Steven Benolić
Steven Benolić

 

Benolić je nakon napuštanja redova Umažana 2015. jednu sezonu bio član niželigaša Dajle, potom tri sezone igrao za Istru Poreč s kojom je osvojio i naslov momčadskog prvaka Hrvatske, a zadnjih sezonu i pol je nosio dres još jednog superligaša Pule.

Od ostalih prijelaza izdvojimo da se u Ročko Polje vratio Zoran Gržinić koji je zadnjih pet i pol sezona bio član Pazina, ali zadnje dvije sezone nije igrao. Denis Brajuha je pak iz Labina otišao u redove niželigaša Učke iz Čepića, dok se Milan Valenta nakon svega polusezone provedene u Famei Novigrad vratio u redove županijskog A prvoligaša, porečkih Špadića.

Sve evidentirane prijelaze u HBS-u možete preuzeti [dok1]

Natrag