Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Krenule Prva i Druga HBL

Krenuo je proljetni dio prvenstva u 1. HBL sjever i 2. HBL zapad

Kod prvoligaša "Sveci" nisu imali milosti za boćare Labina koji su izgubili na dva gostovanja, odigravši oba susreta bez Gianfranca Santora. Labinjani su prvo izgubili u zaostalom susretu 5. kola od lidera Sv. Jakova iz Jadranova 18:6, a potom i u redovnom 8. kolu od Sv. Luke iz Josipovca kraj Osijeka 15:9. Labinski boćari trenuno se nalaze u nesigurnoj zoni na prvenstvenoj ljestvici, na osmom mjestu.

Funtana je pak na gostovanju u Čavlima sa 16:8 pobijedila fenjeraša Slogu koja još ni boda ove sezone nije osvojila. Funtanjani su suvereno vladali situacijom na susretu, a predvodio ih je Ivan Liović koji je sudjelovao u osvajanju pet poena za svoju momčad, dok su Mirko Perhat, Nikola Marić i Neven Laković dodali po četiri poena.

U sljedećem kolu oba su istarska prvoligaša domaćini, Labin crikveničkom Gornjem kraju Ladviću, dok će Funtana odigrati čak dva susreta, u subotu 23. travnja redovnog 9. kola sa Sv. Rokom iz Klane, a u nedjelju, 24. travnja od 13 sati unaprijed susret 10. kola sa Sv. Lukom.

 

U 2. HBL vodeća Raša je nastavila u pobjedničkom ritmu u kojem je igrala i veći dio proljeća. Doduše, na domaćem terenu preteška prepreka joj nije bio fenjeraš Vodnjan koji ove sezne još nikoga nije uspio pobijediti te je Raša slavila sa 17:7. Kako su prvi pratielji lidera Lošinj i riječki Lučki radnik remizirali (12:12) Raša je povećala svoju prednost pred pratnjom na velikih pet bodova. U jednom od istarskih derbija Svetvinčenat je pobijedio (14:10) Umag kojem da stigne do boda nije pomoglo ni superligaško pojačanje Steven Benolić, dok su u drugom istarskom derbiju Ročko Polje i Lindar remizirali (12:12) s čime, u borbi za ostanak, prezadovoljan svakako nije ni jedan od suparnika. Selca Bračana ni u osmom ovosezonskom pokušaju nije uspjela stići do pobjede, već je poražena na gostovanju u Kastvu 16:8 te će, zajedno s Vodnjancima, u teško ove sezone izboriti ostanak.

Oliver Nadenić, Svetvinčenat
Oliver Nadenić, Svetvinčenat

 

U sljedećem kolu u derbiju vodeća Raša gostuje u Rijeci kod drugoplasiranog Lučkog radnika, a valja izdvojiti i derbi Buzeštine Selca Bračana - Ročko Polje.

 

Natrag