Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Finale doigravanja HŽBL

Nakon što smo nedavno na završnom turniru Super HBL, odigranom u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, dobili momčadskog prvaka Hrvatske (Biston, Baška Voda) u predstojeća dva vikenda pasti će odluka i o ovosezonskim državnim prvakinjama u konkurenciji boćarica.

Sljedi naime finalna serija doigravanja Hrvatske ženske lige u kojoj će, kao i prethodne tri sezone, o tituli prvakinja odlučivati naša dvije najbolje ženske ekipe, Čavle ŠB i Labin.

Detalj s jednog od ranijih susreta Labina i Čavli ŠB
Detalj s jednog od ranijih susreta Labina i Čavli ŠB

 

Prvi susret finala doigravanja igra se u nedjelju, 24. travnja od 10 sati u Čavlima, u boćarskoj dvorani Hrastenica, dok se drugi susret igra u subotu, 30. travnja od 10 sati u Gradskom boćalištu Labin. Pobjedili li svaki od suparnika u po jednom od prva dva susreta ili oba susreta završe remijem (12:12) u nedjelju, 1. svibnja će se također u Labinu od 10 sati igrati treći, odlučujući susret.

Oba ovosezonska ligaška ogleda Labinjanki i Čavjanki završena su neodlučenim rezultatima (12:12) što sugerira da nas i u finalima očekuju najmanje dva uzbudljiva i neizvjesna dvoboja. Sudeći prema ovosezonskim susretima uspjesima Labina ponajviše bi trebale doprinositi tri udarne igračice, Nives Jelovica, Ria Vojković i Vesna Tončinić, a Čavlima ŠB reprezentativke Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak, ali i mlada Roberta Petrović.

U prethodne tri sezone, u kojima su što kroz finala završnog turnira, a što kroz finala klasičnog doigravanja ova dva kluba odlučivala o naslovu prvaka Hrvatske titule je uvijek osvajao Labin koji u ukupno četiri odigrana susreta finala ni jednom nije izgubio od Čavli.

Natrag