Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Ovoga tjedna dobili smo i službeno prvog prvaka u ovoseznskim IBL.

Nakon što su u zaostalom susretu 11. kola Sošići s uvjerljivih 20:2 pobijedili Ladiće, jedine koji su do tog susreta još teorijski mogli uhvatiti lidera Verudu, Puljani su četiri kola prije kraja i matematički postali prvaci 1. A IBL s trenutno 12 bodova prednosti u odnosu na pratnju. U općinstom derbiju Kanfanara jedine poene za Ladiće je osvojio Dean Rabar pobijedivši u preciznom izbijanju Sandra Jurmana. Do kraja 1. A IBL stoga će fokus biti na borbi za ostanak, a derbi začelja sljedećeg kola igraju pazinski Kamen i Vrh.

Nema popusta za susjede - Franko Grubiša, Sošići
Nema popusta za susjede - Franko Grubiša, Sošići

 

U 1. B IBL lideri Veleniki još čekaju matematičku promociju u prvaka do koje im je u posljednja četiri kola poreban još bod. Stepčići su naime u zaostalom susretu 11. kola na gostovanju s tijesnih 12:10 pobijedili fenjeraša Montižanu i tako teorijski produžili izglede u lovu na lidera. U sljedećem kolu derbi začelja igraju Montižana i Hrboki.

U 2. IBL sjever Selina je pobjedom 12:8 prekinula pobjedonosni niz lidera Vižinade koji je trajao čak sedam susreta, te se vodećem klubu lige približila na tri boda zaostatka. Zanimljivo je da je pobjedonosni niz Vižinade trajao od Seline do Seline, jer je Selina i jesenas u Vižinadi pobjedila lidera kojem su to jedina dva poraza u sezoni. U sljedećem kolu Vižinada ide u goste Slogi koja ovoga proljeća ne briljira.

Za razliku od Raklja i Marića koji su izgubili na gostovanjima od Orbanića 13:7 i Brajkopa 15:5, od vodeća tri kluba 2. IBL jug Rovinj je na gosovaju u Žminju uspio osvojiti bod (10:10), te se vodećem dvojcu približio na bod zaostatka uz utakmicu manje.

U uzvratnim susretima osmine finala doigravanja za ukupne prvake sjevera i juga u 3. IBL nije bilo iznenađenja i svi nominalni favoriti plasirali su se u četvrtfinale. Sudeći prema rezultatu najneizvjesnije je bilo u Snašićima gdje je domaći Polet za poen više slavio pobjedu u odnosu na pobjedu Fažane u prvom susretu i tako se plasirao u četvrtfinale bez dodane igre.

Sudeći prema ućinku u ligaškom dijalu sezone najneizvjesnije bi u četvrtfinalnim susretima moglo biti u dvobojima porečkog Novog naselja i Lupoglava na sjeveru, te Tupljaka i Šorića Putina na jugu.

Natrag