Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Treća istarska boćarska liga

Boćari Montarola u sjevernoj skupini i Jurazina u južnoj skupini, iskoristili su svoje domaće terene i ostvarili pobjede u prvim susretima finala za naslove prvaka u 3. IBL.

Klub iz Murina je savladao Lupoglav 14:6, dok su Jurazini nadvisili Polet 15:5.

U nedjelju, 19. lipnja su u Lupoglavu i Snašićima od 17 sati na programu uzvrani susreti finala nakon kojih ćemo dobiti ukupne prvake istarskog županijskog trećeligaškog sjevara i juga.

Montarol je u dosadašnjem tijeku doigravanju jednom, protiv Kuma Buića u osmini finala, uspio i sam na domaćem terenu nadoknaditi zaostatak od 14:6 iz prvog susreta, tako da i sam ima iskustvo da prednost koji je nad Lupoglavom stekao u prvom susretu finala nije nenadoknadiva.

Jurazini pak cijele ove sezone nisu izgubili niti jedan susret ni u ligaškom dijelu prvenstva ni u play offu (devet pobjeda i četiri remija) i Polet će u uzvrau morati napraviti pravo malo čudo ne bi li dostigao prednost svojih gostiju iz prvog susreta. No momčad iz Snašića je u ovogodišnjem doigravanju u dva navrata na svom terenu nadoknađivala zaosatak iz prvog susret i ima iskustva kako doći barem do dodatne igre.

Natrag