Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

U velikom derbiju cijele sezone u 1. HBL sjever, susretu dva vodeća kluba lige, boćari Svetog Jakova iz Jadranova pobijedili su na gostovanju u Funtani istoimenog domaćina 14:10 te su tako dva kola prije kraja prvenstva i matematički osvojili naslov prvaka.

Funtanjani u derbiju, prvenstveno prvu fazu ogleda, nisu odigrali na svom nivou, te su gosti do štafetnog izbijanja stekli visoku prednost 12:2. Unatoč činjenici da su domaćini u završnom dijelu dvoboja bili daleko učinkovitiji Karlo Šaban i Žarko Jerčinović mlađi su pobjedom u jednom paru potvrdili konačnu titulu gostiju iz Jadranova. Elvis Barbaro je, sudjelovavši u osvajanju šest poenda predvodio Funtanu, dok je Ivan Liović sudjelovao u osvajanju četiri poena.

Labin je na gostovanju u Klani izgubio od Sv. Roka 16:8 te će njegova sudbina sve dok se ne završe kvalifikacije za popunu Super HBL ostali vrlo neizvjesna s obzirom na to da bolje mjesto od predposljednjeg više na ljestvici ni teorijski ne može zauzeti. Labinjani su u Klani prve poene upisali tek nakon što su mlade snage Paolo Novaković i Andrea Tenčić dobile štafetu, ali su domaćini prije toga osvojili 14 poena i odavno riješili pitanje pobjednika.

Remijem sa Lovranom (12:12) fenjeraš Sloga iz Čavli se dva kola prije kraja približila Labinu na svega dva boda zaostatka. Stoga će u sljedećem kolu za sudbinu Labinjana, osim njihovog domaćeg susreta sa Sv. Lukom iz Josipovca kraj Osijeka, važno biti i da Funtana kod kuće pobjedi Slogu.

Pobjedom kod kuće nad Selca Bračanom 19:5 boćari Raše dva su kola prije kraja 2. HBL zapad ostali na drugom mjestu na prvenstvenoj ljestvici sa svega bodom zaostatka za vodećim riječkim Lučkim radnikom koji je u zadnjem kolu na gostovanju savladao Svetvinčenat 16:8. Iz utrke za naslov otpao je pak Kastav koji je izgubio na gostovanju u Ročkom Polju 16:8. U sljedećem kolu Raša ne bi smijela imati većih poteškoća na gostovanju kod fenjeraša Vodnjana, ali se očekuje i da će Riječani kod kuće nadvisiti Lošinj. Pitanje titule vjerojatno će se riješavati u posljednjem kolu kada će riječki Dokeri gostovati u Raši. Što se borbe za ostanak tiče i dalje je u žiži zanimanja zaostali susret Svetvinčenta i Selca Bračane koji se trebao igrati prošli četvrtak, ali je ponovno odgođen zbog kiše, te će se odigrati u subotu od 18 sati. U redovnom nedjeljnom kolu Selca Bračana ugošćuje Kastva koji je izgubio sve ambicije što se prvog mjesta tiče, dok Svetvinčenat gostuje u Sv. Mariji na Krasu kod Umaga.

Igor Radić, Raša
Igor Radić, Raša

 

U posljednjem kolu istarskih županijskih liga u 1. A IBL u borbi za ostanak važne pobjede ostvaril su Vrh nad Ladićima 17:5 i prije svega Kršan nad Istrom iz Kozari 14:8. Jednako tako u borbi za ostanak u 1. B IBL važnu pobjedu nad Stepčićima 15:7 je ostvario Potpića, te u 2. IBL Tar Vabriga koja je na gostovanju pobijedila već okrunjenog prvaka Vižinadu 11:9. Tar Vabrigi je ovo prva ovosezonska gostujuća pobjeda.

U posljednjem kolu 2. IBL jug Rovinj je gostujućom pobjedom nad Brajkopom 12:8 osvojio naslov prvaka. Stoga je Marićima, koji su se uoči zadnjeg kola još uvijek mogli nadati titulu u slučaju da Rovinježi ne pobjede, slaba utjeha ostala istovrsna pobjeda nad Rakljem.

Natrag