Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prijateljski susreti kadetski reprezentacija

Hrvatska i slovenska kadetske reprezentacije odigrale su ukupno četiri prijateljska susretu u kojima su po dvije pobjede otišle na svaku stranu.

Hrvatski i slovenski kadeti u Jadranovu
Hrvatski i slovenski kadeti u Jadranovu

 

U slovenskoj Ilirskoj Bistrici Slovenci su slavili obje pobjede sa 8:6, u ogledu selekcija U-15, te u dvoboju u kojem je slovenska slekcija U-13 pobjedila hrvatsku U-14 selekciju.

Mladi hrvatski reprezentativci svojim su slovenskim kolegama uzvratili u Jadranovu kraj Crikvenice. Hrvatska selekcija U-15 pobjedila je sa 8:6, dok je hrvatska selekcija U-14 sa 11:3 bila bolja od slovenske U-13 selekcije.

Za hrvatsku U-15 reprezentaciju nastupio je i Manuel Peršić (Vodnjan), uz Ivana Bažančika (Lokomotiva, Vinkovci), Ivana Šokića (Vargon, Rijeka), Matiju Jakira (Biston, Baška Voda) i Leona Brnića (Sv. Jakov, Jadranovo). Peršić je nastupio u ukupno šest igara, četiri puta u parovima i dva puta u štafetnom izbijanju, te je ostvario svih šest pobjeda s čime je bio najuspješniji pojedinac u obje U-15 reprezentacije na oba susreta.

Za hrvatsku U-14 reprezentaciju uz Luku Tusa (Drivenik, Općina Vinodolska), Ivana Rajačića Mužu (Gornji kraj Ladvić, Crikvenica) i Adriana Šipeka (Sv. Jakov, Jadranovo) na oba je susreta nastupio Tino Majcan (Pazin), a u susretu u Jadranovu i Simon Kajin (Vrh). Oba mlada istarska reprezentativca su ukupno nastupili svaki u po dva para, te je Majcan upisao obje pobjede, a Kajin po pobjedu i poraz.

Izvješća sa susreta:

Slovenija U-15 - Hrvatska U-15 8:6

Slovenija U-13 - Hrvatska U-14 8:6

Hrvatska U-15 - Slovenija U-15 8:6

Hrvatska U-14 - Slovenija U-13 11:3

Natrag