Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U subotu i nedjelju, 6. i 7. 8. Velika nagrada Pazina

U subotu i nedjelju, 6. i 7. kolovoza 2022. svi putevi ljubitelja boćanja voditi će u Pazin, ali i još šest okolnih mjesta središnje i sjeverne Istre.

Na redu je 13. izdanje Velike nagrade Pazina, jednog od najvećih turnira u parovima u Hrvatskoj i zemljama okruženja, boćarski spektakl najviše svjetske klase.

Kao i obično lista prijava za turnir zaista je impresivana, kakvu su ljubitelji boćanja i vrijedni organizatori iz Boćarskog kluba Pazin samo poželjeti mogli. Za turnir su prijavljena 152 boćara, odnosno 76 parova iz Slovenije, Italije, Crne Gore i Hrvatske. Prijavljenao je čak 11 svjetskih i europskih prvaka i rekordera koji zajedno u kolekciji imaju 23 svjetska i 10 europskih naslova prvaka u raznim disciplinama.

Naslov pobjednika turnira nažalost zajedno neće braniti hrvatski mlađeseniorski reprezentativci, Cerovljan Filip Matijašić (Zrinjevac, Zagreb) i Karlo Šaban (Sveti Jakov, Jadranovo) jer Šaban zbog ostalih obveza neće igrati na ovogodišnjem turniru. Matijašić je titulu stoga pokušati obraniti zajedno s nekadašnjim klupskim suigračem iz Pazina, Dajanom Jurmanom.

U obranu naslova - Filip Matijašić, Zrinjevac Zagreb
U obranu naslova - Filip Matijašić, Zrinjevac Zagreb

 

Na turniru će nastupiti i prošlogodišnji finalisti, nekadašnji svjetski viceprvak upravo u parovima Nenad Tadić (Istra Poreč) i Boro Glavaš (Novo naselje, Poreč).

Nenad Tadić i Boro Glavaš
Nenad Tadić i Boro Glavaš

 

Zajedno će nastupiti i pobjednici turnira iz 2019. Benjamin Guštin (Pazin) i Petar Barlian (Pula), kao i dvostruku uzastopni pobjednici iz 2012. i 2014., Slovenci Gregor Sever i Gregor Oprešnik.

Petar Barlian i Benjamin Guštin
Petar Barlian i Benjamin Guštin

 

Među prijavljenima su i braća Ćubela (Biston, Baška Voda), od kojih je Marin aktualni svjetski prvak u mješovitim parovima, a Pero aktualno europski prvak u preciznom izbijanju. Marin će kao i prošle godine nastupiti u paru sa Crnogorcem Zlatkom Marovićem, a Pero s nekadašnjim klupskim suigračem iz Zrinjevca, dugogodišnjim reprezentativcem Tomislavom Kolobarićem.

Najzvučniji par turnira su svakako Slovenci Davor Janžič i Dejan Tonejc, koji zajedno imaju naslove svjetskih i europskih prvaka upravo u parovima. Od njih Janžič ima čak po pet naslova svjetskog i europskog prvaka, a Tonejc tri naslov svjetskog i jedan europskog prvaka u raznim disciplinama.

Davor Janžić i Dejan Tonejc
Davor Janžić i Dejan Tonejc

 

U raznim parovima zaigrati će između ostalih i nekadašnji svjetski prvak u parovima Valter Ivančić, zatim Nikola Hrelja (Pazin), Bruno Kraljić, Marino Križmanić, zajedno Darijan Živolić i Ivan Lukšić (Istra Poreč), Davor Jelovica (Pula), zajedno Leo Brnić (La Perosina, Italija) i Marino Milićević (Biston); zajedno Slovenci Anže i Erik Petrič, Martin Zdauc, Damjan Sofronievski, David Šircelj. 

U prvom dijelu natjecanja po skupinama turnir će se igrati na čak osam boćališta, pored vanjskog terena i dvorane pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" igrati će se u Lindaru, Pazinskim Novakima, Svetom Petru u Šumi, Lupoglavu, Ročkom Polju i Roču. U subotu će se natjecanje zaključno s osminom finala igrati od 9.30 do 21.30 sati. U nedjelju završnica u Pazinu počinje u 10.30 sati, a finale je na programu od 17.00 sati.

Raspored natjecanja po skupinama:

 

Svet dodatne informacije i rezultate možete pratiti na službenim mrežnim stranicama i Facebook stranici turnira:

https://velikanagradapazina.com/

https://www.facebook.com/Velika-nagrada-Pazina-309664442536527

na kojima ćete u nedjelju moći pratiti i prijenos finala.

 

Natrag