Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni turniri u Francuskoj

Ukupno šest hrvatskih boćarica i četiri boćara, predvođeni reprezentativnim izbornicima Deanom Klarićem (žene) i Vjekoslavom Matetićem (muškaric), sudjelovali su proteklog produženog vikenda u francuskom Gapu, u regiji Hautes Alpe, na dva međunarodna turnira u parovima i četvorkama na kojima su najviše uspjeha imale dosadašnja članica Labina Nives Jelovica i Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB).

Nikol Marelja Bošnjak, Dean Klarić i Nives Jelovica
Nikol Marelja Bošnjak, Dean Klarić i Nives Jelovica

 

U petak, 5. kolovoza je održan pozivni egzibicijski 45. memorijal Robert Millon u parovima koji su u ženskoj konkurenciji osvojile Jelovica i Marelja Bošnjak. U konkurenciji četiri para Jelovica i Marelja Bošnjak su u finalu sa 12:9 pobijedile Francuskinje Coralie Rives i Laurence Richard, članice klupskog prvaka Europe, Saint Vulbasa.

Nakon Millonovog memorijala u subotu i nedjelju, 6. i 7. kolovoza je održan Gran Prix de Gap, jedan od najvećih turnira na svijetu na kojem se natjecalo čak 120 muških četvorki i 50 ženskih parova iz Italije, Švicarske, Monaka, Hrvatske i Francuske, a igralo se na čak 70 terena. U ženskom turniru su nastupila dva hrvatska reprezentativna para, Jelovica i Marelja Bošnjak, te Carrolina Bajrić i Ira Nimčević (Čavle ŠB) i oba stigla do četvrtfinala u kojem su se morale obračunati međusobno, a pobijedile su Nives i Nikol. U finalu su pak Jelovica i Marelja Bošnjak izbubile od francuskih reprezentativki Valerie Maugiron i Barbare Barthet 11:5.

Natrag