Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Svjetsko prvenstvo za seniore u turskom Mersinu

U turskom Mersinu, gradu u jugoistočnoj Anadoliji, na obalama Sredozemnog mora, će se od utoraka do subote, 1. do 5. studenog 2022. održati seniorsko Svjetsko prvenstvo.

Novi izbornik hrvatske reprezentacije Vjekoslav Matetić i njegov pomoćnik Valter Ivančić će na SP povesti reprezentaciju od svega četiri boćara u kojoj su trojica već istaknutih reprezentativaca, odreda osvajači medalja s prethodnih svjetskih smotri, Marino Milićević, te braća Pero i Marin Ćubela (Biston, Baška Voda) i jedan debitant, mladi Karlo Šaban (Sveti Jakov, Jadranovo) koji je na nedavno u francuskom Montbrisonu održanom SP-u za mlađe seniore (U-23) i juniore (U-18), zajedno s Lukom Gašparom (Zrinjevac, Zagreb) osvojio naslov mlađeseniorskog svjetskog prvaka u parovima.

Hrvatski adut u Mersinu - Marin Ćubela
Hrvatski adut u Mersinu - Marin Ćubela

 

Nažalost u sastavu hrvatske reprezentacije neće biti jedinog predstavnika istarskih klubova koji je na SP zajedno s Milićevićem trebao nastupiti u štafetnom izbijanju, Brune Kraljića (Istra Poreč) koji je zbog privatnih razloga bio primoran otkazati nastup praktički u posljednji trenutak.

Prvenstvo u Mersinu biti će prvo zajedničko u volo boćanju za seniore i raffa boćanju za seniorke i seniore na kojem će nastupiti više od 200 boćarica i boćara iz 35 zemalja. Pod vodstvom izbornika Ante Jurjevića hrvatsku raffa reprezentaciju činiti će juniorska svjetska prvakinja u preciznom izbijanju Ana Juginović (Naklice, Omiš), Luka Žure i Tonći Jerić (Gorčina, Omiš).

Vođa hrvatskog izaslanstva u Mersinu je predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, a pravdu će dijeliti i dvojica sudaca iz Svetvinčenta, braća Boris i Oliver Nadenić.

Na SP-u će ipak sudjelovati jedan član istarskih klubova, Crnogorac Gracija Stjepčević, novi član Pule, koji se na SP-u za mlade u Francuskoj okitio s čak tri juniorske medalje, zlatnom u brzinskom izbijanju, srebrnom u štafeti i brončanom u preciznom izbijanju.

Raspored SP-a u volo boćanju možete preuzeti OVDJE

Mersin je u vremenskoj zoni dva sata ranije od Hrvatske.

Stream na linku:

https://mersin2022.com/multimedia

Natrag