Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

2. IBL - 13. kolo

U utorak, 9. svibnja 2023. odigrano je redovno, 13. kolo u obje skupine 2. IBL, sjever i jug.

Na sjeveru Sloga se pobjedom 12:8 nad Novom Vasi nakon svega tri dana izbivanja vraila na čelo ljestvice iskoristivši činjenicu da su Oslići u ovom kolu bili slobodni. Ključnu prednost ka konačnoj pobjedi domaćini su u Svetom Martinu ostvarili u prvoj seriji igara nakon koje su poveli 6:2. Jan Počekaj je sa sudjelovanjem u osvajanju šest poena predvodio domaćine do pobjede, Igor Počekaj je dodao četiri poena. Kod Nove Vasi Ante Jurica je sudjelovao u osvajanju šest poena.

U derbiju kola su pak Montižana i Sv. Lovreč mladi remizirali 10:10. U sljedećem kolu Sloga gostuje kod Sv. Lovreča mladih koji su ovoga proljeća od 12 mogućih osvojili deset bodova, te su i dalje neporaženi.

U južnoj skupini Režanci su s gostujućom pobjedom 13:7 šokirali Brajkopa koji na prethodnih pet ovosezonskih domaćih susreta nije doživio poraz. Stoga je Potpićan, premda je u ovom kolu bio slobodan, i dalje ostao lider prvenstva. Gosti iz Režanci su do nakon preciznog izbijanja stekli prednost od 9:3 i sačuvali je do kraja. Valter Živolić, Valter Racan i Mateo Matijaš, koji su sudjelovali u osvajanju po šest poena, predvodili su Režance do pobjede, Robert Bravar je kod Brajkopa osvojio četiri poena.

U sljedećem kolu derbi igraju Orbanići i Potpićan.

Natrag