Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Uspješnom rezultatskom nizu Funtane u 1. HBL sjever, tijekom kojeg su još od početka listopada upisali sedam pobjeda i jedan gostujući remi, je došao kraj.

Funtanjani su prvi poraz nakon više od sedam mjeseci doživjeli u derbiju na gostovanju kod lidera i već okrunjenih prvaka lige Marinića 18:6. Zanimljivo je da su funtanjanski boćari prethodni poraz doživjeli također od Marinići, kod kuće krajem rujna, 15:9.

Ovoga puta oslabljena Funtana, bez Ivana Liovića, nije uspjela pružiti pravi otpor snažnom domaćinu te je pitanje pobjednika bilo riješeno već nakon štafetnog izbijanja kada su Marinići vodili s nedostižnih 13:3. Nikola Marić je u redovima Funtane sudjelovao u osvajanju četiri poena.

Funtanjanima sada do kraja sezone sa riječkim klubovima Vargon i Lučki radnik predstoji borba za drugo mjesto, a na putu do ostvarenja tog cilja prevelika prepreka im ne bi smio biti Lovran koji na zapadnoj obali Istre gostuje u subotu.

U 2. HBL Istra - Primorje Umag je s trećom uzastopnom pobjedom, ovoga puta domaćom nad Kastvom 18:6 zadržao samostalnu vlast nad čelom ljestvice, a i dalje mu za vrat s tri boda zaostatka puše Raša koja je kod kuće savladala čavjansku Slogu 14:10. U sljedećem kolu derbi igraju Lindar i Raša.

Pogled prema višem rangu - Denis Bernardis i Dean Buzleta. Foto: Facebook.
Pogled prema višem rangu - Denis Bernardis i Dean Buzleta. Foto: Facebook.

 

U derbiju 1. A IBL su Veleniki i Sošići remizirali 11:11 dok su Ladići s očekivanim gostujućim slavljem u Juricanima upisali četvrtu uzastopnu pobjedu s istim rezultatom, 16:6. Prvaci porečki Špadići su na gostovanju očekivano s uvjerljivih 18:4 pobijedili Vodnjana i još ih dva kola dijele od završetka sezone bez poraza. No u sljedećem kolu prvake očekuje veliki izazov, gostovanje kod Ladića.

U 1. B IBL nakon remija 11:11 Istre i Červara u velikom derbiju Červar je na čelu ljestvice zadržao bod prednosti pred klubom iz Kozari od kojeg ima i dva susreta manje. Lidera iz Červara u subotu iščekuje veliko iskušenje na gostovanju kod Štandar Muntrilja.

U velikom derbiju 2. IBL sjever vodeća Sloga je na gostovanju pobijedila Osliće 11:9 i time pratnji tri kola prije kraja pobjegla na pet bodova zaostatka. U južnoj drugoligaškoj skupini vodeći Potpićana je upisao dvije vrlo uvjerljive pobjede 18:2, u zaostalom susretu nad Rovinjskim Selom i u redovnom kolu nad Režancima. Brajkop se zadržao na pet bodova zaostatka za liderom nakon domaće pobjede nad Hrbokima 14:6. Oba vodeća kluba u narednom kolu gostuju, Brajkop već u srijedu, 24. svibnja kod Rovinj, a Potpićan u subotu u Marićima.

Tijekom prošlog tjedna odigrani su brojni zaostali i redovni susreti u 3. IBL. Valja izdvojiti poraze oba vodeća kluba u skupini sjever II sa po 12:8, Višnjana u Svetom Lovreču, a porečke Mate Balote u Vrsaru. U skupini jug I je vodeći Barat s dvije pobjede, nad Fažanom 15:5 i Vinkuranom 12:8 stekao pet bodova prednosti pred pulskom Sedrom i u sljedećem kolu s domaćom pobjedom nad Šorićima Putinima može potvrditi definitivno prvo mjesto u skupini. U skupini jug II vodeća Učka iz Čepić je s gostujućim slavljem nad Jurazinima 16:4 upisala i petu proljetnu pobjedu u isto toliko igranih susreta te je u prilici u sljedećem kolu u velikom derbiju sa Žminjom potvrditi prvo mjesto u skupini.

Pored susreta Barat - Šorići Putini i Učka - Žminj u sljedećem kolu pozornost privlači susret Sveta Marija na Krasu - Grožnjan u skupini sjever I.

Natrag