Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Svjetsko prvenstvo Rumilly (Fr), 8. - 11. 11.

Ždrijebom rasporeda natjecanja u utorak, 7. studenog 2023. u gradiću Rumilly, u regiji Auvergne-Rona-Alpe, na jugoistoku Francuske, počinje Svjetsko prvenstvo za žene i u mješovitim žensko-muškim disciplinama natjecanje na kojem će se odvijati od srijede do subote, 8. do 11. studenog 2023. 

Na SP-u boćarice će se natjecati u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, te brzinsko, štafetno i precizno izbijanje, dok će se u mješovitim parovima natjecanje odvijati u štafetama, te po prvi puta u bližanju i izbijanju u krug.

U konkurenciji 82 boćarice i boćara iz 20-ak zemalja Hrvatsku će predstavljati vrlo moćna reprezentacijua od pet boćarica i dva boćara među kojima su čak tri članice Pule, Nives Jelovica, Ria Vojković i mlada, tek 15-godišnja kadetkinja, debitantica Ema Maršanić, i među kojima je četvero reprezentativaca koji već u svojim kolekcijama trofeja imaju najmanje jedan naslov svjetskog prvaka, Jelovica, Vojković, te Marino Milićević i Marin Ćubela. Uz njih u reprezentaciju su i aktualne svjetske viceprvakinje u parovima Carrolina Bajrić i Nikol Belasić.

Nives Jelovica, Ria Vojković i Marino Milićević u Rumillyju. Foto: HBS
Nives Jelovica, Ria Vojković i Marino Milićević u Rumillyju. Foto: HBS

 

Stoga će upravo Bajrić i Belasić i u Rumillyju zajedno nastupiti u parovima, dok će Vojković zajedno s Bajrić nastupiti u štafeti u kojoj zajedno sa zadnjeg SP-a iz talijanskog Alassia prije dvije godine imaju osvojenu brončanu medalju. Vojković ove godine očekuje i nastup u mješovitoj štafeti, u kojoj također sa zadnjeg SP-a ima broncu koju je tada zaslužila s Brunom Kraljićem, a ove će joj godine u ovoj disciplini partner biti Milićević. Ria će se u Rumillyju natjecati u čak tri discipline jer će nas po prvi puta predstavljati u disciplini pojedinačno klasično te se, nakon tri uzastopna za Hrvatsku sušna SP-a u ovoj disciplini, pokušati popeti na pobjedničko postolje na kojem je kao svjetska prvakinja zadnja stajala Jelovica, u francuskom Maconu 2014.

Jelovicu u Rumillyju očekuje nastup u preciznom izbijanju u kojem je zadnja za Hrvatsku na svjetskim smotrama osvojila medalju, još 2014. kada je postala svjetska viceprvakinja, a Nives će uz to zajedno sa Ćubelom zaigrati i na premijernom SP-u u krugovima u mješovitom paru.

Maršanić će na seniorskom SP-u debitirati u brzinskom izbijanju u kojem sa SP Hrvatska ima samo jednu medalju, brončanu, koju je još 2010. u francuskom Saint Vulbasu osvojila Jelovica.

 

Hrvatska na SP-u u Rumillyju

Nives Jelovica (Pula) – precizno izbijanje i mix krugovi

Ria Vojković (Pula) – pojedinačno, štafete i mix štafete

Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) – parovi i štafete

Nikol Belasić (Čavle ŠB) – parovi

Ema Maršanić (Pula) – brzinsko izbijanje

Marino Milićević (Biston) – mix štafete

Marin Ćubela (Biston) – mix krugovi

Izbornik: Čedo Vukelić – seniorke

Izbornik: Vjekoslav Matetić - seniori

 

Na SP-u će u sastavu slovenske reprezentacije nastupiti i prvotimac Istre Poreč Dejan Tonejc koji će zajedno sa Tadejom Petrič nastupati u krugovima u mješovitom paru

 

 

Prijenose sa SP-a možete pratiti na sljedećem linku:

https://www.dailymotion.com/video/x8pedl9

 

Natrag