Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Svjetsko prvenstvo, Rumilly (Fr), 8. - 11. 11.

Hrvatski boćarski reprezentativci prvoga dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje se od 8. do 11. studenog 2023. održava u francuskom Rumillyju izborili su tri plasmana u četvrtfinale, sva tri u brzinskim disciplinama.

Ria Vojković i Carrolina Bajrić očekivano su u štafetnom izbijanju uspješno otvorile nastup na SP-u ostvarivši u kvalifikacijama sa 41 pogotkom iz 53 izbačaja treći rezultat, te su se plasirale u četvrtfinale. U susretu za plasman u polufinale hrvatskoj štafeti će u četvrtak, 9. studenog suparnice biti čileanske sestre Melisa i Sabrina Molina Polito koje su u kvalifikacijama ostvarile rezultat 38/50. Najbolja je u kvalifikacijama bila najuspješnija svjetska štafeta svih vremena, trostruke svjetske prvakinje Kineskinje Xiping Cheng i Xiaomin Guo s rezultatom 46/53.

Ria Vojković i Carrolina Bajrić
Ria Vojković i Carrolina Bajrić

 

Mlada, tek 15-godišnja kadetkinja Ema Maršanić uspješni je "probila led" u svom debitatskom nastupu na jednom velikom službenim međunarodnom seniorskom natjecanju. Maršanić je u kvalifikacijskoj seriji brzinskog izbijanja s rezultatom 27/41 ostvarila sedmi rezultat serije i plasirala se u četvrtfinale. Emina suparnica u četvrtak u susretu za osvajanje najmanje brončane medalje će biti aktualna svjetska viceprvakinja i europska prvakinja Turkinja Inci Ece Öztürk koja je u kvalifikacijama ostvarila rezultat 37/46 i protiv koje će naša mlada reprezentativka, čiji su osobni rekord 32 pogotka, za plasman u polufinale vjerojatno morati ostvariti novi osobni, možda i hrvatski rekord. Uz Öztürk s istim rezultatom najbolja je u kvalifikacijskoj seriji bila Slovenka Nina Volčina.

Ema Maršanić
Ema Maršanić

 

Ria Vojković i Marino Milićević su u mješovitim štafetama s rezultatom 48/58 ostvarili četvrti rezultat kvalifikacija i plasirali se u četvrtfinale u kojem će im u četvrtak suparnici biti Talijani Serena Traversa i Stefano Pegoraro koji su u kvalifikacijama ostvarili rezultat 46/56. Najbolji su u kvalifikacijama bili svjetski rekorderi, Francuzi Floriane Amar i Guillaume Abelfo s rezultatom 53/58.


Carrolina Bajrić i Nikol Belasić su u prvom kolu natjecanja po skupinama u parovima sa 13:5 pobijedile Srpkinje Milicu Kolundžiju i Nevenu Radović. Hrvatskom paru će u drugom kolu u četvrtak, u susretu za izravan plasman u četvrtfinale suparnice biti Španjolke Susana Rodriguez Bautista i Cristina Vilchez Soler koje su u prvom kolu pobjedom 10:6 iznenadile Tadeju Petrič i Anetu Fidel, slovenski par koji je papirnato slovio za favorita.

Nives Jelovica i Marin Ćubela su u prvom kolu krugova u mješovitim parovima, discipline koja se prvi puta igra na SP-u, u skupini "smrti" s tijesnih 23:22 izgubili od Francuza Anaëlle Barazzutti i Romaina Garcie. Stoga će u četvrtak u drugom kolu Jelovica i Ćubela za ostanak na prvenstvu igrati protiv Tunižana Hadil Hannachi i Achref Zouaoui koji su u prvom kolu izgubili 23:13 od Slovenaca Tadeje Petrič i prvotimca Istre Poreč Dejana Tonejca. Slovenci i Francuzi će pak međusobno igrati za izravan prolaz u četvrtfinale.


U četvrtak je na programu početak natjecanja i u preostale dvije discipline. Nives Jelovica će nastupiti u prvoj kvalifikacijskoj seriji preciznog izbijanja, dok Riu Vojković očekuje nastupi u dva kola natjecanja po skupinama u disciplini pojedinačno klasično u kojoj će joj prva suparnica biti Japanka Masako Araki.

Prijenose sa SP-a možete pratiti na sljedećem linku:

https://www.dailymotion.com/video/x8pedl9

 

 

Rezultati:

ŠTAFETNO IZBIJANJE

BRZINSKO IZBIJANJE

MJEŠOVITE ŠTAFETE

PAROVI

KRUGOVI U MJEŠOVITIM PAROVIMA

Natrag