Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Svjetsko prvenstvo Rumilly (Fr), 8. - 11. 11.

Hrvatski boćarski reprezentativci osigurali su osvajanje najmanje dvije brončane medalje, obje u brzinskim disciplinama, u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva koje se od 8. do 11. studenog 2023. odigrava u francuskom Rumillyju.

Plasmanom u polufinale štafetnog izbijanja Ria Vojković i Carrolina Bajrić osigurale su najmanje brončano odličje. Vojković i Bajrić su u  četvrtfinalu sa uvjerljivih 42(51):32(51) pobijedile čileanske sestre Melisu i Sabrinu Molina Polito. U petak će, u susretu za plasman u finale, hrvatskoj štafeti suparnice biti Slovenke Tadeja Petrič i Nina Volčina od kojih su na prošlogodišnjem EP u Ljubljani poražene u polufinalu tek nakon dodatne serije izbijanja u vremenu od 2,5 minute. Petrič i Volčina su u četvrtfinalu SP-a u Rumillyju s odličnim rezultatom 46(54):40(56) savladale talijanske sestre Gaiu i Natalie Gamba. Drugi polufinalni par čine trostruke svjetske prvakinje, Kineskinje Xiping Cheng i Xiaomin Guo, te aktualne europske prvakinje, Francuskinje Anaëlle Barazzutti i Ophelie Armanet.

Ria Vojković i Carrolina Bajrić
Ria Vojković i Carrolina Bajrić


Rija Vojković i Marino Milićević su u četvrtfinalu mješovitih štafeta sa 51(58):48(57) savladali Talijane Serenu Treversa i Stefana Pegorara te su se plasirali u polufinale u kojem će im u petak suparnici biti Francuzi Floriane Amar i Guillaume Abelfo, novi svjetski rekorderi. Amar i Ablefo su u četvrtfinalu sa 45(58):40(54) nadvisili Argentince Carlu Cabrera i Lucasa Heckera. Drugi polufinalni par čine Turci Inci Ece Öztürk i Mehmet Can Yakin, te Kinezi Chenyi Wang i Qian Tang

Ria Vojković se sa dvije pobjede u natjecanju po skupinama discipline pojedinačno klasično, nad suparnicama sa Dalekog istoka, plasirala u četvrtfinale. Vojković je prvo nadvisila Japanku Masako Araki 13:5, a potom i Kineskinju Xiping Cheng 13:3. 

Carrolina Bajrić i Nikol Belasić su u drugom kolu parova sa glatkih 13:0 pobijedile Španjolke Susana Rodriguez Bautista i Cristina Vilchez Soler, te su se plasirale u četvrtfinale koje je na programu u petak.

Ema Maršanić je u svom je debitantskom nastupu na jednom velikom službenim međunarodnom seniorskom natjecanju zaustavljena u četvrtfinalu brzinskog izbijanja. Maršanić se u susretu za plasman u polufinale nije uspjela ravnopravno suprotstaviti aktualnoj svjetskoj viceprvakinji i europskoj prvakinji, Turkinji Inci Ece Öztürk od koje je poražena 39(45):29(41).  

Nakon poraza u prvom kolu krugova u mješovitim parovima od Francuza Anaëlle Barazzutti i Romaina Garcie Nives Jelovica i Marin Ćubela su u drugom kolu s do sada najboljim rezultatom cijelog prvenstva, sa 27:24 savladali odlične Tunižane Hadil Hannachi i Achrefa Zouaouia. Jelovica i Ćubela će u petak u susretu za plasman u četvrtfinale za suparnike imati Slovence, Tadeju Petrič i prvotimca Istre Poreč Dejana Tonejca, koji oboje pojedinačno imaju naslove svjetskih prvaka u krugovima.

Nives Jelovica je u prvoj kvalifikacijskoj seriji preciznog izbijanja ostvarila najbolji rezultat serije od 21 punta, jednako kao i Srpkinja Nataša Antonjak.

Prijenose sa SP-a možete pratiti na sljedećem linku:

https://www.dailymotion.com/video/x8pedl9

 

 

Rezultati:

ŠTAFETNO IZBIJANJE

MJEŠOVITE ŠTAFETE

POJEDINAČNO KLASIČNO

PAROVI

BRZINSKO IZBIJANJE

KRUGOVI U MJEŠOVITOM PARU

PRECIZNO IZBIJANJE

Natrag