Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Svjetsko prvenstvo, Rumilly (Fr), 8. - 11. 11.

Hrvatski boćarski reprezentativci osigurali su pet od mogućih sedam medalja, jednu srebrnu i četiri brončane, na Svjetskom prvenstvu koje se od 8. do 11. studenog 2023. odigrava u francuskom Rumillyju, a četiri od tih pet odličja zadnjeg dana natjecanja mogu učiniti još sjajnijima.

Rija Vojković i Carrolina Bajrić plasirale su se u finale štafetnog izbijanja nakon što su u polufinalu sa 46(53):41(54) pobijedile Slovenke Tadeju Petrič i Ninu Volčinu, te im tako uzvratile za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg EP-a u Ljubljani. Hrvatskoj štafeti će suparnice u finalu biti aktualne europske prvakinje, Francuskinje Anaelle Barazzutti i Ophelie Armanet koje su u drugom polufinalu s najboljim rezultatom prvenstva 48(55):46(53) savladale trostruke svjetske prvakinje, Kineskinje Xiping Cheng i Xiaomin Guo.

Ria Vojković je u četvrtfinalu discipline pojedinačno klasično savladala Švicarku Maude Rod 13:4, te će joj suparnica u polufinalu biti Srpkinja Nataša Antonjak koja je u četvrtfinalu sa 9:6 nadvisila Kineskinju Xiping Cheng. Drugi polufinalni par čine Talijanka Valentina Basei i Argentinka Romina Bolatti.

Ria Vojković i Švicarka Maude Rod
Ria Vojković i Švicarka Maude Rod


Nives Jelovica se s rezultatima od 21 i 20 punata u dvije serije preciznog izbijanja kao drugoplasirana iz kvalifikacija plasirala u četvrtfinale. U susretu za plasman u polufinale Jelovica je potom s najboljim rezultatom cijelog prvenstva 28:3 uvjerljivo bila bolja od Kineskinje Wei Zhang. U susretu za plasman u finale Nives će za suparnicu imati Turkinju Buket Ozturk koja je u četvrtfinalu sa 14:6 eliminirala Francuskinju Pauline Gouilloud, dok drugi polufinalni par čine Čileanka Sabrina Molina Polito i Marokanka Fatiha Targhaoui.

Carrolina Bajrić i Nikol Belasić su u četvrtfinalu parova sa uvjerljivih 13:2 pobijedile Švicarske Rod i Borgognon, te će im suparnice u polufinalu biti Slovenke Tadeja Petrič i Aneta Fidel koje su u četvrtfinalu sa 10:5 savladale Francusinje Pauline Gouilloud i Coralie Rives. Drugi polufinalni par čine Talijanke Carlini i Basei, te Turkinje Dursun i Baris.

Ria Vojković i Marino Milićević su u polufinalu mješovitih štafeta poraženi rezultatom 55(59):48(58) od aktualnih svjetskih rekordera, Francuza Floriane Amar i Guillaumea Abelfoa te im je u rukama ostala već ranije osigurano brončana medalja.

Do četvrtfinala su stigli Nives Jelovica i Marin Ćubela u mješovitim krugovima koji su u repasažu natjecanja po skupinama, u meču boćarskih velesila, s najboljim rezultatom natjecanja 31:23 eliminirali Slovence, Tadeju Petrič i prvotimca Istre Poreč Dejana Tonejca, koji oboje pojedinačno u krugovima imaju naslove svjetskih prvaka. No, nažalost, u istom danu jednako dobru igru Jelovica i Ćubela nisu uspjeli ponoviti u četvrtfinalu koje su rezultatom 21:19 izgubili od Talijana Frncesce Carlini i Luigia Grattapaglie te smo u toj disciplini, jednako kao i u brzinskom izbijanju, ostali bez medalje.


Prijenose sa SP-a možete pratiti na sljedećem linku:

https://www.dailymotion.com/video/x8pedl9

 

 

Rezultati:

ŠTAFETNO IZBIJANJE

POJEDINAČNO KLASIČNO

PRECIZNO IZBIJANJE

PAROVI

MJEŠOVITE ŠTAFETE

MJEŠOVITI KRUGOVI

BRZINSKO IZBIJANJE

Natrag