Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Pule u Super HBL su očekivano na gostovanju u Župi dubrovačkoj pobijedili domaću Hajduk Rašicu u susretu čiji krajnji rezultat 15:11 ne odražava dominaciju gostiju u njegovom većem dijelu.

Naime, Puljani su pitanje pobjednika riješili nakon štafetnog izbijanja kada su vodili sa nedostižnih 15:3, ali su potom Dubrovčani, dobivši sve četiri završne igre, maksimalno ublažili poraz. Goste je do pobjede predvodio Gracija Stjepčević koji je sudjelovao u osvajanju pet poena za svoju momčad, Darijan Živolić i Joško Buterin su dodali po četiri poena. Valja istaći odreda odlične rezultate pulskih boćara u svim izbijačkim disciplinama.

Istra Poreč u utorak, 13. studenog 2023. od 17.45 sati na riječkoj Podvežici s domaćim Vargonom igra zaostali susret 3. kola Super HBL

U derbiju 1. HBL sjever boćari Pazina, bez svog najboljeg igrača Alena Guština, su na gostovanju u Zagrebu domaćem Anti Starčeviću sa 14:12 nanijeli prvi poraz sezone, te su se s trećom pobjedom iz isto toliko odigranih ogleda osamostalili na čelu prvenstvene ljestvice i učvrstili ulogu glavnog favorita za naslov prvaka i povratak u najviši rang hrvatskog boćanja. Nakon izjednačenog ukupnog rezultata 8:8 po završetku preciznog izbijanja Pazinjani, točnije Marin Cetina i Dajan Jurman su presudna pobjednička dva poena osvojili u štafetama, 

U prvoligaškom istarskom derbiju Funtana je u Labincima slavljem nad Umagom 16:10 upisla prve bodove sezone, dok je gostima nanijela prvi poraz. Funtanjani su takošđer s uvjerljivim većim dijelom susreta pitanje pobjednika riješili nakon štafeta s vodstvom 14:4.

Elvis Barbaro, Funtana
Elvis Barbaro, Funtana

 

Sljedećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 18. i 19. studenog, zbog završnog turnira europskog Kupa prvaka ne igraju se redovna kola u Super HBL i 1. HBL sjever, izuzev dvoboja superligaškog 5. kola Zrinjevac - Sveti Jakov koji će se unaprijed odigrati u nedjelju, 19. studenog od 13 sati.

Lige se s redovnim kolima nastavljaju 25. i 26. studenog.

Natrag