Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodna Regionalna boćarska liga

Boćari Pule i crnogorske momčadi Meljine Val iz Herceg Novog, obje sa po sve tri ostvarene pobjede, povele su u međunarodnoj Regionalnoj boćarskoj ligi (RBL) nakon prvih turnira koji su prošlog vikenda, u subotu i nedjelju, 25. i 26. svibnja 2024. odigrani u Beogradu i Herceg Novom.

Puležani, koji brane naslov pobjednika, ovom prigodom bez Petra Barliana, su na boćališti beogradskog Sportskog centra Bežanija savladali domaći Novi Beograd, beogradsku Dinaru i slovensku Postojunu. 

U redovima pulskog kluba najučinkovitiji su u tri susreta bili Gracija Stjepčević i Darijan Živolić koji su, s obzirom na to da su brzinci, ostvarili i najviše nastupa. Stjepčević je u 11 nastupa sudjelovao u ostvarenju devet pobjeda, dok je Živolić u deset nastupa ostvario osam pobjeda.

Gracija Stjepčević, Pula. Foto: istarski.hr. Snimio: Milivoj Mijošek
Gracija Stjepčević, Pula. Foto: istarski.hr. Snimio: Milivoj Mijošek

 

Sljedeći turnir RBL će se u periodu od 24. do 29. rujna odigrati u slovenskim mjestima Postojna i Ilirska Bistrica kada Pulu očekuju susreti sa Meljinama Valom, crnogorskim Mainiem iz Budve, Ilirskom Bistricom i Metkovićem.

Prve četiri momčadi iz ligaškog dijela natjecanja plasirati će se na završni turnir 

Rezultati, 1. kolo: Novi Beograd - Pula 12:14, Meljine Val - Metković 18:8, Dinara - Postojna 12:14, Ilirska Bistrica - Maini 14:12; 2. kolo: Dinara - Pula 10:16, Maini - Metković 23:3, Novi Beograd - Postojna 20:6, Meljine Val - Ilirska Bistrica 18:8; 3. kolo: Pula - Postojna 21:5, Ilirska Bistrica - Metković 15:11, Novi Beogrd - Dinara 20:6, Meljine Val - Maini 15:11.

Poredak: Pula i Meljine Val po 6, Novi Beograd i Ilirska Bistrica po 4, Maini i Postojna po 2, Dinara i Metković bez bodova.

Izvješća sa do sada odigranih susreta i sve informacije o RBL možete pronaći na linku:

https://prod.challanger.com/League/index/rbl-2024

Natrag