Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Statistika Super HBL

Zahvaljujući vrijednim aktivistima iz Boćarskog kluba Sveti Jakov iz Jadranova imamo statistiku uspješnosti boćara i klubova Super HBL po završetku prvenstva sezone 2023/24.

Napominjemo da se ne radi o službenoj statitstici Hrvatskog boćarskog saveza i da se statistika uspješnosti može valorizirati ne nekoliko načina, ali su podaci svakako zanimljivi.

Prema ukupnoj statistici najbolji igrač lige je Marino Milićević (Vrgorac) sa 81,25% uspješnosti. Slijede ga Dejan Tonejc (Istra Poreč) sa 79,88% i Gracija Stjepčević (Pula) sa 78,74% uspješnosti.

Dejan Tonejc, Istra Poreč
Dejan Tonejc, Istra Poreč

 

U disciplini pojedinačno klasično, od igrača sa većim brojem nastupa u toj disciplini, najuspješniji igrač lige i prema broju osvojenih poena (33) i prema postotku uspješnosti (82,50%) je Mateo Načinović (Istra Poreč), dok je najuspješniji klub Istra Poreč sa 61 osvojenim poenom od 80 mogućih (76,25%).

Mateo Načinović, Istra Poreč
Mateo Načinović, Istra Poreč

 

U parovima najuspješniji je dvojac Istre Poreč Dejan Tonejc i Ivan Lukšić sa 90 posto uspješnosti, a slijede ih Dean Ikić i Gracija Stjepčević iz Pule sa 83,33%. Istra Poreč je najuspješniji klub sa 102 osvojena poena (63,75%), a slijedi Pula sa 96 osvojenih poena (60%)

U brzinskom izbijanju po učinkovitosti prvo ime lige je Milićević (92,50%), ali je prema prosjeku pogodaka najbolji svjetski rekorder Darijan Živolić (Pula) sa prosjekom od 46,1 pogodaka. Milićević i Marin Ćubela su Vrgorac svrstali u rang najboljeg kluba u brzinskom izbijanju sa učinkom 85%, dok je Pula druga sa 72,50%.

Darijan Živolić, Pula
Darijan Živolić, Pula

 

U preciznom izbijanju prvi igrač lige je Tonejc sa 28 osvojenih bodova (87,50%) kojem je prosjek 18 punata. No, najbolji prosjek ima Crnogorac Miroslav Petković (Hajduk Rašica, Dubrovnik) 21,77 punata. Istra Poreč najuspješniji je klub u ovoj disciplini sa prosijekom od 17,53 punata, odnosno 62 osvojena poena (77,50%).

U štafetnom izbijanju najuspješniji su Milićević i Marin Ćubela sa prosijekom od 54,4 pogotka, odnosno sa maksimalnim učinkom od svih 40 osvojenih poena (100%), a slijede ih na drugom mjestu Živolić i Stjepčević sa prosijekom od 53,3 pogodaka odnosno 32 osvojena poena (80%).

U bližanju i izbijanju u krug, od igrača koji su odigrali najmanje polovicu susreta u toj igri u ligi, najveći broj poena je osvojio Petar Barlian (Pula), 20, ali je prema postotku osvojenih poena najupsješniji Tomislav Kolobarić (Zrinjevac, Zagreb) sa učinkom 88,89%. Klupski, najupsješniji je Zrinjevac sa 30 osvojenih poena (75%) iza kojeg slijede tri kluba s istim učinkom, Pula, Vrgorac i Vargon sa 22 poena (55%)

Petar Barlian, Pula
Petar Barlian, Pula

 

Kompletnu statistiku možete pogledati na sljedećem linku:

https://bk-sveti-jakov.hr/klub/

Natrag