Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Druga HBL Istra - Primorje

Vodeći porečki Špadići u istarskom su derbiju na gostovanju sa 16:8 pobijedili Lindar i tako tri kola prije kraja prvenstva na čelu prvenstvene ljestvice zadržali bod prednosti pred prvim pratiteljem Podhumom koji je u ovom kolu također upisao pobjedu, domaću 14:10 nad fenjerašem, crikveničkim Gornjim krajem Ladvićem. U redovima Špadićana ponovno su najbolji bili stopostotni Igor Vretenar, te Steven Benolić koji su svaki sudjelovali u osvajanju po šest poena za svoju momčad. 

Porečani su ujedno Lindarce ostavili i dalje u brigama oko ostanka premda je Lindar i nakon ovog kola zadržao pet bodova prednosti pred Kastvom koji je izgubio na gostovanju kod Lovrana 14:10.

U sljedećem kolu Špadići u subotu ugošćuju Lovran, dok dan kasnije, u nedjelju, Podhuma očekuje teško gostovanje u Raši. S druge strane Lindar ima prigodu ako ne riješiti se svih briga, onda se barem približiti ostanku jer gostuje u Crikvenici kod fenjeraša koji ove sezone nikoga nije pobijedio. No zadnjih 10 osvojenih poena Crikveničana na gostovanju kod Podhuma dovoljno govore da Lindarce ne očekuje nimalo lagan posao. Lindaru bi od pomoći moglo biti Ročko Polje ukoliko na gostovanju pobjedi ili barem ostane neporaženo kod Kastva.

Istarske županijske lige

Nakon što su već ranije naslove prvaka osvojili Roč (Druga IBL sjever), Brda (Treća IBL sjever I) i Mate Balota (Treća IBL sjever II) u posljednjem kolu do titula su stilgli Sošići (Prva A IBL), Divšići (Prva B IBL), Učka (Druga IBL jug), Režanci (Treća IBL jug I) i Žminj (Treća IBL jug II), a u čak tri lige pitanje prvaka rješavano je u izravnim susretima dvaju kandidata.

Prva A IBL

Uoči posljednjeg kola čak tri kluba, Ladići, Sošići i Veleniki bili su u igri za naslov uz činjenicu da su Ladići i Sošići pitanje titule riješavali u međusobnom derbiju iz kojeg je pobjednik izlazio kao prvak, dok je Velenikima trebala pobjeda u Svetvinčentu uz uvijet da Ladići i Sošići remiziraju. Na koncu su Sošići slavili gostujuću pobjedu u pravom derbiju 14:8, a kako su i Veleniki slavili u Svetvinčentu 12:10 pitanje prvaka odlučio je punteđo iz dva međusobna susreta bodovno poravnatih Sošića i Veleniki koji iznosi + 32 na stranu Sošića.

Silvano Sošić, Sošići
Silvano Sošić, Sošići

 

Prva B IBL

Divšići su u izravnom dvoboju dvaju kanadidata za naslov sa 16:6 pobijedili pazinski Kamen i tako osvojili titulu. U ovoj ligi od velikog značaja je bila i borba za drugo mjesto koje bi, ovisno o raspletu situacije na začelju 2. HBL Istra - Primorje, odnosno ukolik iz te lige ne ispadne ni jedan istarski klub, također mogla voditi u 1. A IBL, a u toj borbi, također u izravnom srazu dvaju kandidata, je Valtura savladala Vodnjan 12:10 i osvojila naslov viceprvaka.

Druga IBL jug

Velika fešta priređena je u Čepiću u kojem je domaća Učka, također u izravnom susretu dvaju kandidata, sa uvjerljivih 16:4 pobijedila Rovinj i zasluženo osvojila naslov prvaka. Atmosfera je u Čepiću bila i iznad nivoa čak i viših rangova natjecanja i domaćini su se nošeni podrškom svojih brojnih simpatizera popeli na tron županijskog drugoligaškog juga.

Druga IBL sjever

Jedino se u 2. IBL sjever u posljednjem kolu rješavalo i pitanje ostanka, a kako su oba ugrožena kluba, Tar Vabriga i Sveti Lovreč mladi u posljednjem kolu upisali pobjede, nad Vižinadom 15:5 i Selinom 12:8, Lovrečani su zadržali bod prednosti pred konkurentom i svoju sudbinu znati će nakon što završi borba za ostanak u 2. HBL Istra - Primorje, odnosno ako iz te lige ne ispadne ni jedan istarski klub i Sv. Lovreč ml. zadržati će svoj status u sadašnjem rangu natjecanja.

Treća IBL jug I

Oba su kandidata za naslov prvaka u 3. IBL jug I u posljednjem kolu remizirala (10:10) na gostovanjima, Barat u Rovinjskom Selu, a Režanci pomalo iznenađujuće u Šajinima. To znači da su Režanci na prvenstvenoj ljestvici zadržali dva boda prednosti pred Baratom i osvojili titulu.

Treća IBL jug II

Oba su kandidata za titulu u posljednjem kolu ostvarila pobjede, Žminj na gostovanju kod fenjeraša Eržišća 16:4, a Hrboki kod kuće nad Poletom iz Snašića s uvjerljivih 18:2, te su stoga Žminjci na prvenstvenoj ljestvici zadržali dva boda prednosti pred Hrbokima i osvojili naslov prvaka.

 

Natrag