Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni reprezentativni turnir u Francuskoj

U francuskom Dardillyju, predgrađu Lyona, će se predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja 2024. održati međunarodni reprezentativni turnir na kojem će nastupiti mlađeseniorske (do 23 godine) reprezentacije Slovenije, Hrvatske i dvije selekcije domaćina Francuske.

Hrvatski izbornik Tomislav Kolobarić za ovu je prigodu u sastav reprezentacije uvrstio i jednog mladog člana istarskog superligaša Istre Poreč Filipa Matijašića, uz Čepljana Ivana Načinovića (Vargon, Rijeka), Filipa Klarića, Lovru i Adriana Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo) i Žarka Jerčinovića (Drivenik, Općina Vinodolska).

Filip Matijašić, Istra Poreč
Filip Matijašić, Istra Poreč

 

U francuskim reprezentacijama nastupiti će između ostalih aktualni mlađeseniorski svjetski prvak u brzinskom i štafetnom izbijanju Matheo Roffino i njegov suigrač iz zlatne svjetske štafete Benjamin Sauze, te aktualni juniorski svjetski prvaci, u parovima Bastien Paradis i Loik Nury, pojedinačno Baptiste Dumarcher, u brzinskom izbijanju Luca Adrien, u štafeti Paradis i Adrien, te aktualni juniorski svjetski rekorderi u štafeti (56/60) Enzo Gambini i Matthieu Vercher. Slovence pak predvodi jedan od aktualnih mlađeseniorskih svjetskih rekordera u štafeti i preciznom izbijanju Jaka Štremfel kao i nekadašnji dvostruki mlađeseniorski svjetski prvak u brzinskom izbijanju Gašper Povh.

Ekipno natjecanje igra se po sustavu svako sa svakim u tri kola, a susreti će se sastojati od četiri igre bližanja i izbijanja u krug, tri igre parova, te po jedne igre disciplina pojedinačno klasično, štafetno, precizno i brzinsko izbijanje.

Natrag