Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni reprezentativni turnir u Francuskoj

Hrvatska mlađeseniorska (do 23 godine) reprezentacija, u čijem je sastavu nastupao i mladi član istarskog superligaša Istre Poreč Filip Matijašić, uz Čepljanja Ivana Načinovića (Vargon, Rijeka), Filipa Klarića, Lovru i Adriana Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo) i Žarka Jerčinovića (Drivenik, Općina Vinodolska), predvođena izbornikom Tomislavom Kolobarićem i direktorom svih hrvatskih reprezentacija Vjekoslavom Matetićem, zauzela je treće mjesto na međunarodnom turniru u Francuskoj.

Hrvatski mlađi seniori na turniru u Francuskoj
Hrvatski mlađi seniori na turniru u Francuskoj

 

Najbolji hrvatski mlađi seniori su na turniru odigranom u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja 2024. u Dardillyju, predgrađu Lyona, pobijedili Sloveniju, dok su izgubili od Francuske B i Francuske A koja je i osvojila turnir.

Matijašić je na turniru ostvario sedam nastupa, šest u parovima u kojima je ostvario po tri pobjede i poraza, te jednom u štafetnom izbijanju u kojem je upisao poraz.

 

S osvarenim rezultatima hrvatskih reprezentativaca na ovom turniru možemo biti zadovoljni u svim disciplinama izuzev u brzinskom i štafetnom izbijanju u kojima u ukupno šest igara, odnosno u svakoj po tri igre, naši najbolji mlađi seniori nisu uspjeli osvojiti ni poen. 

Na turniru su izjednačena dva svjetska rekorda za mlade. Francuzi Matheo Roffino i Matthieu Vercher su sa 57 pogodaka iz 60 izbačaja upravo u susretu sa Hrvatskom izjednačili mlađeseniorski svjetski rekored u štafeti, dok je Slovenac Urban Hiti sa rezultatom 48/49 izjednačio juniorski (do 18 god.) svjetski rekored u brzinskom izbijanju.

Rezultati, 1. kolo: Hrvatska - Slovenija 14:8, Francuska A - Francuska B 18:4; 2. kolo: Francuska B - Hrvatska 14:8, Francuska A - Slovenija 18:4; 3. kolo: Francuska A - Hrvatska 18:4, Francuska B - Slovenija 12:10. Poredak: Francuska A, Francuska B, Hrvatska, Slovenija.

Izvješća sa susreta:

1. KOLO

2. KOLO

3. KOLO

Natrag